header afbeelding

Evenementenloket


Wil jij een publiek toegankelijk evenement organiseren in Vorselaar? Dan is het belangrijk om na te gaan of jouw evenement een vergunning nodig heeft. Mogelijk heb je een toelating nodig van de burgemeester en/of het college van burgemeester en schepenen om jouw evenement te kunnen organiseren.

Dit schema helpt jou een handje:

Een evenementenvergunning aanvragen doe je via het online evenementenloket, ten laatste 30 dagen voor aanvang. Bij elke aanvraag wordt bekeken welke toelatingen en noden er zijn om het evenement in goede banen te kunnen leiden. Elk evenement wordt door de noodplanningscoördinator gescreend op (brand)veiligheid. Een toelating via een evenementenvergunning of een weigering met motivering is het resultaat van elke evenementenaanvraag.

In de Politiecodex van de lokale politie Neteland vind je de algemene regelgeving terug over het organiseren van evenementen in Neteland, en dus ook in Vorselaar.

Je evenement melden is altijd een goed idee
Als organisator ben je vrij om je evenement te melden wanneer een vergunning niet noodzakelijk is. Zeker in geval van bijkomende risico’s (*) raden we dit aan. Zo krijgen we zicht op wat er doorgaat in Vorselaar en kunnen we helpen om je evenement veiliger te maken. Ook ondersteuning bij het verkrijgen van een vergunning wanneer je iets over het hoofd zag, wordt zo mogelijk. Een evenement melden doe je door het online formulier ‘Aanvraag evenementvergunning (standaard)’ in te vullen via de groene knop bovenaan deze pagina.

(*) VIP’s of publieke figuren, specifieke doelgroepen (kwetsbaar, kans op geweld, ..), tenten/podia/stellingen op privédomein, speciale constructies zoals hoogtewerkers of kermisattracties, afgelegen of moeilijk bereikbare locaties, camping, …

Nuttige informatie

Op de website van Neteland vind je nuttige informatie terug over onder meer het voorzien van security op je evenement, de wetgeving herbruikbaar cateringmateriaal en de richtlijnen voor eetkramen en foodtrucks.