header afbeelding

Communiceer met je buurt

Op en rond de locatie van een evenement wonen meestal heel wat mensen. Het is belangrijk om ook met hen rekening te houden. Een goede communicatie met de buurt en wederzijds respect doen wonderen! Graag geven we enkele tips voor een goede verstandhouding met de buren van je evenement.

Tip 1: bewonersbrief
Informeer buurtbewoners over jouw geplande activiteiten met een bewonersbrief. Zo laat je zien dat je rekening met hen houdt. Een voorbeeldsjabloon voor een bewonersbrief vind je hier!

Tip 2: nodig de buren uit op je evenement
Afhankelijk van wat je organiseert, bestaat misschien de mogelijk om buurtbewoners (gratis) uit te nodigen op je evenement. Hetzij voor het evenement zelf, hetzij voor een pers- of VIP-moment vooraf (bij grotere events). Ze gaan dit vast en zeker appreciƫren.

Tip 3: neem je buren serieus
Zie buren, ook als ze klagen, niet meteen als verzuurde mensen, maar neem hun bezorgdheden en eventuele klachten ernstig. Bied een luisterend oor en denk oplossingsgericht. Kleine aanpassingen of eenvoudige antwoorden kunnen een wereld van verschil maken (voor iedereen).

Tip 4: wees bereikbaar
Zorg ervoor dat de buren jou rechtstreeks kunnen bereiken bij problemen of mogelijke klachten. Zo kan je als organisator kort op de bal spelen. Vermeld dus zeker een telefoonnummer in de bewonersbrief.

Tip 5: ga luisteren bij de buren
Organiseer je een fuif of optreden, ga dan tijdens de soundcheck even langs bij de buren. Zo weet je meteen of de muziek te luid staat en toon je aan de buurtbewoners dat je inspanningen levert om de overlast voor hen te beperken.

Tip 6: laat de buurt trots zijn
Evenementen laten een buurt leven. Zorg er dus voor dat je buren trots zijn op het evenement en het mee uitdragen. Een goed imago en positieve lokale (pers)aandacht helpen daar natuurlijk bij!