header afbeelding

Activiteiten jeugd

Speelpleinwerking Kaboem!

In de zomervakantie opent speelpleinwerking Kaboem haar deuren uitzonderlijk in Kardinaal van Roey-instuut, Mgr. Donchelei 7.

Vrijetijdskalender Neteland vakantie

Nog geen plannen voor de vakantie? Beperk je niet tot het aanbod van Vorselaar alleen, maar bekijk ook de opties in onze buurgemeentes.

Raadpleeg ook Uit in Neteland voor een overzicht van alle activiteiten voor kinderen en jongeren binnen Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar).

Kinderzoektochten Schatten van Vlieg

Iedere zomervakantie verstopt Vlieg in heel Vlaanderen schatten. Ook in Vorselaar kunnen gezinnen van 1 juli tot 31 augustus op schattentocht!

> Meer info

Zomerbrochure

We bundelen alle activiteiten voor de zomervakantie in een zomerbrochure. 

> Bekijk de zomerbrochure van 2022

Buitenspeeldag

Met de Buitenspeeldag willen we kleuters, kinderen en tieners aanzetten tot de meest gezonde manier van ontspannen: spelen in de buitenlucht. We werken samen met de gemeenten van het Neteland: zo kan je 3 opeenvolgende woensdagen altijd ergens in het Neteland buiten spelen, telkens van 13u tot 16u30.

De Vorselaarse Buitenspeeldag vindt plaats op Sportcentrum de Dreef. Je kan crossen op het crossparcours, springen op kleurrijke springkastelen en stormbanen, liedjes zingen op de huifkar, je danstalent tonen op een groot podium, je uitleven met gocarts, reusachtige gezelschapsspelen, stoepkrijt of op het skatepark … Voor de speurneuzen is er telkens een spannende doe- en zoekwedstrijd. Om het volledige aanbod te ontdekken, kom je best gewoon een keertje kijken!

Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. Ook bij regenweer gaat de Buitenspeeldag door!

Tienerdag

De werkgroep jeugd organiseerde in samenwerking met de jeugddienst Vorselaar een tienerdag tijdens de paasvakantie.

Tekenschool

Sinds september 2018 is het Vorselaarse tekenschooltje een officiële afdeling van de Academie voor Beeldende Kunst van Herentals. Binnen het Kinderatelier gaan leerlingen op een speelse en actieve manier aan de slag met kleur, vlak, lijn, vorm en verschillende materialen: tekenen, schilderen, kleuren, knippen, plakken, drukken, kleien, hameren, kijken, voelen, lachen, …

De wekelijkse lessen vinden plaats op zondagvoormiddag of maandag na schooltijd in gemeentelijke basisschool De Knipoog.

> Inschrijven en meer info via www.herentals.be/kunstacademie

Academie voor Muziek, Woord en Dans

Bij de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Herentals kunnen zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht voor diverse disciplines.

Meer info

Sportactiviteiten

Ook onze sportdienst organiseert jaarlijks een aantal sportactiviteiten voor kinderen en jongeren.