header afbeelding

Speelpleinwerking Kaboem

De allerleukste zomervakantie op Kaboem!

Speelplein Kaboem is een plek waar je kan spelen, sporten, knutselen, bouwen, kokkerellen, toneelspelen, ontspannen, lezen, verkleden, voetballen, snoezelen, in de zandbak duiken, … en nog veel meer!

We hanteren een gevarieerd en open speelsysteem met afwisseling tussen momenten van vrij spel in onze verschillende speelhoeken en begeleide keuzeactiviteiten. Op Kaboem kies je zelf wat je speelt en met wie je speelt. Je vindt ons tijdens de zomermaanden in gemeentelijke basisschool De Knipoog. Ons team van animatoren staat voor jullie klaar om er een supervakantie van te maken! 

Coronamaatregel: 

we werken deze zomer met 2 bubbels van maximum 100 kinderen, exclusief animatoren. We hanteren daarbij een speelbubbel voor de +10 jarigen en eentje voor de -10 jarigen. In i-School wordt je kind automatisch in de juiste bubbel ingeschreven op basis van leeftijd.

We voorzien dagelijks voor- en naopvang op het speelplein zelf van 8u tot 9u en van 16u tot 17u. De opvang gebeurt door onze animatoren. Registeren hiervoor is niet nodig. Dit doe je op de speeldag zelf bij het aanmelden van je kind.

Omwille van de bubbelwerking kan jij je kind in i-School enkel inschrijven voor hele dagen. Het blijft echter mogelijk om te kiezen voor halve speeldagen. Je meldt dit de dag zelf ’s ochtends (in het geval van een spelvoormiddag) of ’s middags (in het geval van een spelnamiddag) wanneer jij je kind aanmeldt. Enkel de effectieve aanwezigheid van je kind wordt achteraf gefactureerd, en geen hele dagen zoals bij de inschrijving.

Alle inhoudelijke en praktische info lees je hier:

Coronamaatregel: dit jaar moet je je wél inschrijven om te komen spelen! Inschrijven kan vanaf donderdag 27 mei 20u en ten laatste tot donderdagavond 20u voor de gewenste speelpleinweek. Om in te schrijven moet je wel geregistreerd zijn in ons systeem. Om te registreren voor de speelpleinwerking, maak je een ouderaccount aan via deze link. Zodra je geregistreerd bent kan je je inschrijven voor Kaboem!

Alle kinderen!

Speelplein Kaboem wil zich openstellen voor alle kinderen. Ook kinderen die bijzondere zorg of aandacht nodig hebben, zijn welkom. Indien je kind bijzonderheden zou vertonen die relevant zijn voor onze begeleiding (bvb. autisme, Asperger, ADHD, …), dan willen we vragen om een fiche met enkele bijkomende vragen in te vullen. Gelieve dan voor het begin van de zomer een seintje te geven via 014 50 71 14 of jeugd@vorselaar.be.

Animator worden op Kaboem?

Wil jij speelpleinanimator worden en de Vorselaarse kinderen een fijne vakantie laten beleven? Geef dan voor 1 maart een seintje aan de jeugddienst: 014 50 71 14 of jeugd@vorselaar.be.

Stage lopen op Kaboem?

Een vorming tot animator in het jeugdwerk stoomt jongeren klaar tot begeleider van kinderen en jongeren in jeugdwerkinitiatieven. Dergelijke cursus kan je volgen bij o.a. VDS, Crefi, Activak, Bizon vzw, Chiro, enz. De vorming omvat ook een praktisch gedeelte, nl. een stage in het jeugdwerk. Wij verwelkomen stagiairs graag op onze gemeentelijke speelpleinwerking Kaboem!

Interesse? Geef dan zo snel mogelijk een seintje aan de jeugddienst, liefst voor 1 maart.

Voor alle Vorselaarse jongeren vanaf 16 jaar die een cursus animator, hoofdanimator, enz. volgen, kan de gemeente tot 75% van de kosten terugbetalen.

kaboem