header afbeelding

Academie voor muziek, woord en dans

Bij de academie voor muziek, woord en dans van Herentals kunnen zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht voor diverse disciplines.

De academie heeft ook een filiaal in Vorselaar. Deze lessen vinden plaats in ‘Gebouw De Horizon’ in het Kardinaal Van Roey-Instituut waar aangepaste klassen en instrumenten aanwezig zijn.

Kinderen vanaf het 1ste leerjaar kunnen les volgen in het Vorselaarse filiaal en hun talent voor muziek en woord ontwikkelen via liedjes, versjes, toneeltjes, klein slagwerk, bewegen op muziek … Deze ‘Initiatie Muziek & Woord’ is 1 uurtje per week.

Vanaf het 3de leerjaar start je in de tweede graad. De tweede graad loopt over 4 jaar. Iedereen vanaf 8 jaar kan in deze graad starten. Je moet de eerste graad niet gevolgd hebben.

Wie voor muziek kiest, krijgt 3 uur les per week:

  • 1 uur instrument- of zangles.
  • 2 uur muziekatelier. 

In muziekatelier leer je noten lezen, maar is er ook veel ruimte voor samen musiceren en zingen.

In de academie in Herentals kan je alle instrumenten leren: klassieke, folk- en popinstrumenten. In de vestiging in Vorselaar kan je op dit moment kiezen voor dwarsfluit, hobo, fagot, saxofoon (klassiek), koperinstrumenten of gitaar.

Kies je voor woord, dan leer je goochelen met taal en proef je van spreken, vertellen en toneel spelen. Je leert een mooie uitspraak, je stem gezond gebruiken en je ademhaling juist plaatsen. Ook jouw houding en bewegen komen uitgebreid aan bod. Spelplezier en creativiteit staan steeds voorop.

Vanaf het 1ste leerjaar kan men ook dans volgen binnen de academie.

Ook jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen kunnen terecht binnen de academie voor het uitgebreid aanbod aan lessen muziek, woord en dans.

Voor meer informatie over de opleidingen, lesuren, tarieven en inschrijvingen kan je terecht op de site van de academie: www.herentals.be/academie.