header afbeelding

Wandelen

Wandelgids

9 km tot 36 km

Gratis wandelgids met 12 unieke wandelingen, telkens gebaseerd op wandelknooppunten. Te verkrijgen op het gemeentehuis of in de meeste Vorselaarse horecazaken. Een aantal wandelingen zijn geschikt om met de rolstoel of buggy te doen.

kinderwandeling

Kinderwandeling

4,5 km of 5,5 km 

Met opdrachten en spelletjes langs de trage wegen in het dorp. Enkel nog te downloaden en niet meer in papiervorm beschikbaar!

Trage wegen wandeling

We vinden het erg fijn dat je onze gemeente een beetje beter wil leren kennen met de ‘paadjes van Vorselaar’. Via allerlei trage verbindingen, leuke plekjes met af en toe een erfgoedbord en interessante weetjes ga je op ontdekkingstocht.

On(t)roerend erfgoed en bouwkundige parels

3,2 km of 7 km

Deze themawandeling is een gezamenlijk project van de gemeente Vorselaar en de lerarenopleiding van Hogeschool Thomas More. Via trage wegen, dreven, kerkpaadjes, karresporen, doorsteekjes en af en toe een onvermijdelijk stukje verhard, wandel je dwars door Vorselaar. Je kan kiezen voor een wandeling van 3,2 km of je neemt de lus langs de kasteeldreef erbij en dan kom je aan 7 km.

lovenhoek

Wandeling Natuurpunt Lovenhoek

5 km

In Lovenhoek vind je veel verschillende soorten dieren en planten. In de vallei van de Molenbeek en de Kleine Beek leven de beschermde vissoorten rivierdonderpad en kleine modderkruiper. De bovenloop van de Molenbeek is een zeldzaam voorbeeld van een nog sterk kronkelende beekvallei met moerasvegetaties en wilgenstruwelen. Niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.

Bekijk de wandeling.

Wandeling Natuurpunt Schupleer

3,8 km of 9 km

De Kleine Nete is misschien niet de meest bezongen rivier van Vlaanderen, maar wel nog één van de mooiste. Het landschapsbeeld in deze valleien wordt bepaald door uitgestrekte, natte weilanden, broekbossen en nog enkele mooie rietkragen. Rust even uit na je wandel- of fietstocht met een drankje in de Schapenstal of de hoogstamboomgaard er rond.

Bekijk de wandeling.

winterwandeling

Winterwandeling

In 2020 gingen de winterwandelingen van Kempens Karakter niet door. Maar je kan wel de winterwandeling van Vorselaar zelf wandelen!

Vertrek aan sportcentrum De Dreef (Oostakker).

Je kan kiezen tussen:

wandelen

Wandeling stoere stappers

Nieuw: VVV Toerisme Vorselaar heeft een wandeling ontworpen voor de sportieve stapper, bijna 40km lang!

14 kapellekens

Kapelletjeswandeling

Nieuw: 36 km fiets- of wandelgenot op hard en onverhard terrein

Meestal vind je de kapelletjes op de verharde wegen maar net zo goed kom je ze ook tegen op mooie zandwegen midden in het Vorselaarse natuurpracht. De tocht brengt je ook langs de Priorij in Grobbendonk en de Heggekapel in Lille.

wandelknooppunten

Eigen routes via wandelknooppunten

Er zijn veel tal van wandelknooppunten in Vorselaar. Wil je liever zelf je wandeling plannen aan de hand van wandelknooppunten? Dat kan via de website van Provincie Antwerpen!