header afbeelding

Serviceflats De Schittering

Het serviceflatcomplex ‘De Schittering’ (Nieuwstraat 11 A-X) verwelkomde de eerste bewoners in oktober 2012. In het complex zijn er 22 serviceflats. Op de benedenverdieping zijn er 4 flats, het Lokaal Dienstencentrum Sprankel! en het kinderopvanginitiatief Nananinjoo, dat wordt uitgebaat door Ferm Kinderopvang. De eerste verdieping bestaat op haar beurt uit 11 flats, de tweede verdieping uit 7 flats. Het gebouw is rechtstreeks verbonden met de bib.

Wachtlijst en toewijzing
De toewijzing van de flats gebeurt op basis van een puntensysteem, waarbij de leeftijd, zelfredzaamheid en band met Vorselaar een belangrijke rol spelen. Toch kunnen ook mensen van buiten onze gemeente terecht in de flats. Momenteel zijn ze echter allemaal bewoond. Bij aanmelding van nieuwe kandidaten wordt er een huisbezoek gepland met een maatschappelijk werker van de sociale dienst van het OCMW. Indien de mensen in aanmerking komen voor een serviceflat worden zij op de wachtlijst gezet.

Inhoud en kostprijs
Een flat heeft een dagprijs van € 23,75. Voor een maand van 30 dagen betaal je dus € 712,5 voor een maand van 31 dagen betaal je € 736,25. Elke flat bestaat uit een comfortabele leefruimte met keukentje, een berging, één slaapkamer en een ruime aangepaste badkamer. Er is ook telkens een terras voorzien.  De binnentuin met petanquebaan kan gebruikt worden door alle bewoners. Elke flat heeft een personenalarmtoestel en is uitgerust met bepaalde domotica, die het veiligheidsgevoel vergroot. 

Wil je een flat graag een keer vrijblijvend bekijken, of heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan zeker contact op!

Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Hof Ter Lande (Riemenstraat 92) is erkend als woonzorgcentrum door de Vlaamse Gemeenschap en heeft een capaciteit van 26 erkende plaatsen. Het centrum staat open voor valide, semi-valide en invalide bejaarden.

Meer info