header afbeelding

Serviceflats De Schittering

Het serviceflatcomplex ‘De Schittering’ (Nieuwstraat 11 A-X) opende de deuren in oktober 2012. In het complex zijn 22 serviceflats. Op de benedenverdieping heb je 4 flats. De eerste verdieping bestaat uit 11 flats, de tweede verdieping uit 7 flats. De serviceflats zijn verbonden met het Lokaal Dienstencentrum Sprankel! en het kinderopvanginitiatief Nananinjoo, dat wordt uitgebaat door Ferm Kinderopvang.

Wachtlijst en toewijzing
De toewijzing van de flats gebeurt op basis van een puntensysteem, waarbij de leeftijd, zelfredzaamheid en band met Vorselaar een belangrijke rol spelen. Toch kunnen ook mensen van buiten onze gemeente terecht in de flats. Bij aanmelding van nieuwe kandidaten wordt er een huisbezoek gepland met een maatschappelijk werker van de sociale dienst van het OCMW. Indien de mensen in aanmerking komen voor een serviceflat worden zij op de wachtlijst gezet.

Inhoud en kostprijs
Een flat heeft een dagprijs van € 23,75 (geïndexeerde dagprijs met als basisdagprijs € 22). Voor een maand van 30 dagen betaal je € 712,5 een maand van 31 dagen kost € 736,25. Elke flat bestaat uit een comfortabele leefruimte met keukentje, een berging, één slaapkamer en een ruime aangepaste badkamer. Er is ook telkens een terras voorzien. De nutsvoorzieningen en de brandverzekering voor de eigen inboedel zijn niet in de prijs inbegrepen. Elke flat heeft een personenalarmtoestel en is uitgerust met bepaalde domotica, die het veiligheidsgevoel vergroot. De bewoners kunnen genieten en gebruik maken van het gemeentepark.

Wil je een flat graag een keer vrijblijvend bekijken, of heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan zeker contact op!

Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Hof Ter Lande (Riemenstraat 92) is erkend als woonzorgcentrum door de Vlaamse Gemeenschap en heeft een capaciteit van 26 erkende plaatsen. Het centrum staat open voor valide, semi-valide en invalide bejaarden.

Meer info