header afbeelding

Infoavond “Als kleine kinderen groot worden”


De infoavond “Praten met je puber over gamen, alcohol, tabak en drugs” richt zich naar (groot-)ouders/opvoeders van kinderen tussen 10 en 16 jaar. Tijdens de infoavond staan we stil bij hoe je het gesprek kan aangaan over gamen/tabak, alcohol en drugs met je tiener. Ouders onderschatten vaak hoeveel invloed ze kunnen hebben op puberende tieners.


We bieden heel wat tips en tricks aan en proberen een antwoord te bieden op volgende vragen:

  • Mag ik mijn kind van 11 jaar een glaasje alcohol laten proeven op een familiefeest?
  • Ik rook, kan ik het dan aan mijn dochter verbieden?
  • Hoelang mag ik mijn kind laten gamen? Wanneer is iemand verslaafd aan gamen?
  • Heeft het zin om met mijn kind te praten over alcohol of drugs?
  • Wanneer mag mijn zoon zijn eerste pintje drinken?
  • Welke regels stel ik over alcohol als mijn veertienjarige dochter naar een fuif gaat?

Je mag kiezen voor welke infosessie je je inschrijft. De infosessies staan ook open voor mensen van buiten de gemeente. Op 18 oktober is er een infoavond in Lokaal Dienstencentrum Sprankel! Je kan je nu alvast inschrijven!