header afbeelding

Inbraakpreventie

Tips omtrent inbraakpreventie

  • Woon je in een gebouw met een parlofoon (appartement, boven een winkel of horecazaak, …)? Open de deur dan enkel voor mensen die je zelf kent. Zo komen er geen onbekenden in het gebouw.
  • Het vallen van de duisternis blijkt een inbraakgevoelig tijdstip. Geef je huis een bewoonde indruk, eventueel door tijdschakelaars op de lichten te plaatsen. Buren kunnen een extra oogje in het zeil houden.

Vakantietoezicht

Op vakantie? De politie houdt toezicht op je woning. Hoe kan je gebruikmaken van deze dienstverlening?  Heel eenvoudig, je vult het aanvraagformulier in en bezorgt dit aan de politie. Zij doen de rest. De aanvraagformulieren vindt u ook op het onthaal van het hoofdcommissariaat en de politiepost Vorselaar.

Diefstalpreventieadviseur

Vraag raad aan de diefstalpreventieadviseur. Wist je dat je huis beveiligen eenvoudig en goedkoop kan zijn? De politie helpt je graag! Maak snel een afspraak voor een gratis huisbezoek door één van onze diefstalpreventieadviseurs. Je kan hiervoor terecht op het algemeen nummer 014 24 42 00 of via pz.neteland@police.belgium.eu.

Meer informatie over diefstalpreventie vind je op de website van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie, een afdeling van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Meer info: www.politieneteland.be, 014 24 42 00