header afbeelding

Energie besparen

Als je tijdens het bouwen of verbouwen wat extra aandacht besteedt aan duurzame materialen en energiezuinigheid, zal je achteraf jarenlang genieten van een gezond binnenklimaat én een lagere energiefactuur. Bovendien is de winst niet alleen voor jou, ook het leefmilieu vaart er wel bij.

Energieprestatieregelgeving

Op www.duurzaamwonen.be vind je voorstellen om het energiezuinig aan te pakken, maar ook meer info omtrent het E-peil en K-peil.

Energieprestatiecertificaat

Er gelden strenge regels voor het energieprestatiecertificaat (EPC) bij de verkoop en verhuur van woningen. Dit certificaat informeert de potentiële kopers en huurders over de energetische kwaliteit van het gebouw en over de kosten voor een eventuele verbetering van de energieprestatie van het gebouw. Een energiedeskundige type A in je buurt vind je via de energiedeskundigensite

Passief wonen

In een ‘Passief-huis’ moet je bijna geen energie stoppen om comfortabel te wonen. Wat warmte afgeeft (verlichting, toestellen, mensen,… ) wordt gebruikt als verwarming. De gratis warmte van de zon wordt volop benut in de winter en geweerd in de zomer. Door aangepaste isolatie- en ventilatietechnieken te gebruiken kan je een aangenaam binnenklimaat creëren. Uiteraard zijn ook de inplanting van het gebouw, de bereikbaarheid, de oriëntatie, het waterverbruik en de materiaalkeuze van groot belang. Voor verdere algemene informatie kan je terecht bij het passief huis platform. Een technische stap-voor-stap uitleg voor muur en dakisolatie vind je op www.bouwdetails.be.

Bouwadvies duurzaamheid

Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming of keuze van materialen? Is je woning conform de nieuwe wetgeving? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg. In een persoonlijk gesprek overloopt een onafhankelijk professioneel adviseur de duurzame mogelijkheden voor uw bouw-of verbouwplannen.

Heb je nog geen volledig uitgewerkt plan, geen nood. Ook met een ruwe schets en eventueel een aantal foto’s kunnen we al aan de slag. Je krijgt 50 minuten gratis advies op maat over je nieuwbouw of verbouwing. Hou er wel rekening mee dat wanneer de bouwaanvraag al is ingediend, veel aspecten definitief zijn. De fase ervoor is daarom ideaal voor deze screening.

In de coronacrisis gaan de bouwadviezen van Kamp C digitaal door. Heb jij bouw of verbouwplannen? Vraag digitaal gratis en onafhankelijk advies aan door een mail te sturen naar bouwadvies@kampc.be en dan plannen we een digitaal bouwadvies in via Skype, Teams, Zoom of telefonisch. 

Ontdek de prestaties van jouw dak

Een vliegtuig met een warmtecamera vloog over onze daken. Het resultaat? Een warmtefoto die aangeeft hoeveel warmte er via de daken van de huizen verloren gaat. Zo ken je de isolatiegraad van alle daken in je buurt.

Benieuwd naar het warmteverlies van jouw dak? Via dakinzicht.fluvius.be zie je welke daken extra isolatie kunnen gebruiken. Hoe roder het dak, hoe meer warmte er verloren gaat.

Ontdek ook de beschikbare premies!

Extra info

Bezoek de website www.duurzaamwonen.be voor meer info over duurzamer, goedkoper en zuiniger wonen, (ver)huren en (ver)bouwen.