Dementie

Info & ondersteuning

  • Gezelschapsdienst: de meeste mutualiteiten bieden een dienst aan waar iemand aan huis de persoon met dementie gezelschap komt houden
  • Familiegroepen: in heel wat gemeenten zijn er familiegroepen die samenkomen als lotgenotengroep om ervaringen en tips te delen.
  • Er is een expertisecentrum waar je info kan vinden & waar je met al je vragen terecht kan.
  • www.dementie.be/expertisecentrum-dementie-vlaanderen-vzw/
  • www.dementie.be/tandem/

Een dagverzorgingshuis: NOAH

NOAH is een dagverzorgingshuis waar (oudere) personen met een zorgbehoefte samen een gezellige dag kunnen doorbrengen in een warme, huiselijke omgeving. Je kan overdag bij NOAH terecht voor leuke activiteiten, zoals samen koken, een wandeling maken, het nieuws bekijken, een terrasje doen, een kaartje leggen... Bovendien kan je ’s middags mee aanschuiven voor een warme maaltijd. NOAH is net zoals thuis, maar dan in fijn gezelschap! Ideaal om enkele keren per week de eenzaamheid en de lege momenten te doorbreken.

Het OCMW Vorselaar beschikt over een NOAH, gelegen in de Nieuwstraat 11, serviceflats “De Schittering”.

In NOAH Berlaar is men gespecialiseerd in opvang van personen met dementie.

Meer informatie? 014 28 32 20 of rienke.spruyt@familiehulp.be

Huis Perrekes voor personen met dementie

Huis Perrekes is een dagverzorgingshuis voor personen met dementie in Geel. In Huis Perrekes kan men tijdens de nacht, de dag of voor een korte periode verblijven. In de meeste woonzorgcentra is er de mogelijkheid tot kortverblijf.  Dit kan een mogelijkheid zijn om mantelzorgers te ontlasten. 

Huis Perrekes vzw
Zammelseweg 1
2440 Geel
Tel: 014 86 83 43
Mail: perrekes@skynet.be

hulpmiddelengidsDocumenten