header afbeelding

Wegenwerken Lepelstraat-Dijkbaan


17/1 tot 4/2/2022 – kruispunt Lepelstraat-Dijkbaan afgesloten

Bij de start van het nieuwe jaar komen we ook dichter bij de start van de grote rioleringswerken in onze dorpskern. Ondertussen zijn de nutsmaatschappijen al een hele tijd voorbereidende werken aan het uitvoeren. Daardoor wordt de straat niet alleen voorzien van gescheiden riolering en een nieuwe weg (door aannemer DCA) maar worden meteen ook betere, moderne nutsvoorzieningen voorzien. Oude asbest leidingen worden gesaneerd en bijvoorbeeld wordt er ook glasvezel aangelegd (Fiberklaar).

Onze diensten zijn hiervoor elke dag in overleg met de aannemers van die werken om de hinder echt zo beperkt mogelijk te houden. Anderzijds kan je geen ei bakken zonder eerst de schaal te breken. Zo komt er nu even een lastige fase aan.  

Vanaf 17 januari zullen er bijvoorbeeld wel wat ongemakken zijn.

Het kruispunt van de Lepelstraat en Dijkbaan moet tussen 17 januari en 4 februari afgesloten worden voor al het verkeer. Dat is de meest vervelende fase in de voorbereidende nutswerken. In de werfzone moeten een aantal heel grote putten worden gemaakt over het hele kruispunt (zowel op de rijbaan als in het voetpad aan beide kanten). Om de veiligheid te kunnen garanderen is er geen mogelijkheid tot passage te voet of met de fiets. Veiligheid komt op de eerste plaats; daarom worden beide zijden van de Lepelstraat en de Dijkbaan tot aan het kruispunt doodlopend.

Het verkeer zal voor deze periode worden omgeleid:

  • komende van Herentals via Kerkstraat-Kempenlaan-Goorbergenlaan
  • komende van Grobbendonk via Goorbergenlaan-Mgr. Donchelei-Kerkstraat.
  • Kleuterschool ‘De Duizendpoot’ is langs andere poorten van de scholen ook toegankelijk en voor mensen die te voet komen ook nog via de Lepelstraat (gedeelte komende van de Markt). Daar zal ter hoogte van de meergezinswoning aan Lepelstraat 34/36 een doorsteek worden gemaakt in de afsluiting zodat de ingang naar de kleuterschool toch nog langs daar kan verlopen voor ouders en hun kinderen te voet.  

De geplande afvalophalingen kunnen tijdens deze periode gewoon doorgaan. De afvalwagen zal rijden tot de afsluiting van de weg.

De werken zijn noodzakelijk, maar we zijn er ons van bewust dat jullie hiervan hinder zullen ondervinden. Alvast bedankt voor jullie begrip! Bij vragen en/of problemen kunnen jullie contact opnemen met onze dienst mobiliteit: mobiliteit@vorselaar.be, tel. 014 50 71 21.

werken