header afbeelding

VTM filmt zaterdag een hele dag in Vorselaar!


Vorselaar is samen met Oostende uitgekozen om centraal te staan in het programma “Ze zeggen dat” op VTM. De Kerkstraat zal die dag helemaal auto- en parkeervrij zijn.
 
In het programma zoeken Andy Peelman en Dina Tersago uit of bepaalde typische volkswijsheden waar of niet waar zijn. Ze doen dit op een leuke entertainende manier, telkens wetenschappelijk ondersteund. In het najaar van 2020 werd het eerste seizoen van “Ze zeggen dat” uitgezonden. “Ze”, dat was de familie Peeters in 2020: de meest voorkomende achternaam in Vlaanderen. Samen met de familie Peeters onderzochten Andy en Dina of het waar/niet waar is dat je spinnen opeet in je slaap, extra vet verbrandt door te sporten voor het ontbijt en iedereen een dubbelganger heeft op deze wereldbol.
 
Voor dit tweede seizoen focussen Dina en Andy zich op de inwoners van de Kerkstraat. De Kerkstraatbewoners zullen dit seizoen Andy en Dina bijstaan bij het onderzoeken van nieuwe ‘Ze zeggen dat’s’. Doorheen de afleveringen loopt er 1 rode draad. Vorig jaar was dat het familiefeest die werd georganiseerd met allerlei leden van de familie Peeters. Dit jaar organiseren we het buurtfeest van de Kerkstraat als rode draad doorheen alle afleveringen. Zaterdag zal dat buurtfeest van de Kerkstraat worden gefilmd. Voor de inwoners van de Kerkstraat zal er vanalles te doen zijn. Andere mensen van Vorselaar mogen een kijkje komen nemen: vanzelfsprekend niet op de set zelf (voorzijde van de kerk) maar wel rondom (vanuit Donchelei, Kerkstraat of Cardijnlaan). Kom gerust eens een kijkje nemen en plezier onze horeca nadien met een terrasje om na te praten.
 
’s Avonds komt er nog een andere BV langs die samen met een grote groep dansers een opname maakt voor “Coming Up” op VTM. Die opnames starten om 19u stipt, na de avondmis in de kerk. Alles verloopt coronaproof. Mensen die komen kijken, moeten achter de nadars blijven en worden gevraagd een mondmasker te dragen. Dank voor jullie medewerking!