Activiteiten voor kinderen en jongeren

Vrijetijdskalender Neteland vakantie
Nog geen plannen voor de vakantie? Beperk je niet tot het aanbod van Vorselaar alleen, maar bekijk ook de opties in onze buurgemeentes.

Kinderzoektochten Schatten van Vlieg
Iedere zomervakantie verstopt Vlieg in heel Vlaanderen schatten. Ook in Vorselaar kunnen gezinnen van 1 juli tot 31 augustus op schattentocht!

Buitenspeeldag
Met de Buitenspeeldag willen we kleuters, kinderen en tieners aanzetten tot de meest gezonde manier van ontspannen: spelen in de buitenlucht. We werken samen met de gemeenten van het Neteland: zo kan je 3 opeenvolgende woensdagen altijd ergens in het Neteland buiten spelen, telkens van 13u tot 16u30.

De Vorselaarse Buitenspeeldag vindt plaats op Sportcentrum de Dreef. Je kan crossen op het crossparcours, springen op kleurrijke springkastelen en stormbanen, liedjes zingen op de huifkar, je danstalent tonen op een groot podium, je uitleven met gocarts, reusachtige gezelschapsspelen, stoepkrijt of op het skatepark ... Voor de speurneuzen is er telkens een spannende doe- en zoekwedstrijd. Om het volledige aanbod te ontdekken, kom je best gewoon een keertje kijken!

Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. Ook bij regenweer gaat de Buitenspeeldag door!

Alles (voor) Kids
Alles voor Kids is sinds vele jaren een traditie in onze gemeente. Om de 2 jaar organiseren we een klassieke roefeldag waarbij kinderen een kijkje mogen nemen in de ‘wereld van grote mensen’ (bvb. bij de dierenarts, het kapsalon, de politie, de apotheker, …). De andere jaren richten we een uitstap in.

Tekenschool
Sinds september 2018 wordt het Vorselaarse tekenschooltje een officiële afdeling van de Academie voor Beeldende Kunst van Herentals. Binnen het Kinderatelier gaan leerlingen op een speelse en actieve manier aan de slag met kleur, vlak, lijn, vorm en verschillende materialen: tekenen, schilderen, kleuren, knippen, plakken, drukken, kleien, hameren, kijken, voelen, lachen, …

De wekelijkse lessen vinden plaats op zondagvoormiddag in gemeentelijke basisschool De Knipoog.

> Inschrijven en meer info via www.herentals.be/kunstacademie

Muziek, Woord en Dans
Bij de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Herentals kunnen zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht voor diverse disciplines.

Meer info

Speelpleinwerking Kaboem!
In de zomervakantie opent speelpleinwerking Kaboem haar deuren in gemeenteschool De Knipoog. 

Sportactiviteiten
Ook onze sportdienst organiseert jaarlijks een aantal sportactiviteiten voor kinderen en jongeren.