header afbeelding

Speelplein Kaboem!

Voor 6 tot 15 jaar (vanaf de zomervakantie vlak voor ze naar het 1ste leerjaar gaan)

Dagplanning

Je kan samen met vele andere kinderen 6 weken lang komen ravotten, knutselen, spelen, klimmen, dansen, zingen, … op speelplein Kaboem!

Je bent welkom op het speelplein van 9u tot 12u en van 13u tot 16u. Je kan een hele dag blijven. Kom je enkel in de voormiddag, dan kan je ofwel om 12u stipt vertrekken, ofwel tussen 13u en 13u30. Kom je ‘s namiddags spelen, dan kan je aanmelden tussen 13u en 13u30.

Speelsysteem

We spelen in een flexibel speelsysteem met afwisseling tussen vrij spel en keuze-activiteiten. We voorzien een
open spelaanbod met speelhoeken, aangepast aan jouw leeftijd en interesses. Spelen, sporten, knutselen, bouwen, koken, toneelspelen, ontspannen, lezen, verkleden, … Alles kan!

Begeleiding

Enthousiaste en ervaren animatoren begeleiden Speelplein Kaboem. De hoofdanimator leidt alles in goede banen. Je ziet elke dag vertrouwde gezichten.

De animatoren zijn jongens en meisjes tussen 16 en 25 met een sociale opleiding, ervaring in het jeugdwerk en attesten (animator/ehbo/…).

Locatie

De Knipoog
Cardijnlaan 10
Ingang via het kerkhof

Tarieven

Halve dag: € 3,5 – Hele dag: € 6
Facturatie: achteraf maandelijks via i-Active
Bezitters van een UiTPAS met kansentarief betalen slechts 20% van de deelnameprijs

Inschrijven

Je kiest iedere dag of je mee
komt spelen. Je hoeft dus niet
vooraf in te schrijven. Je moet
wel vooraf geregistreerd zijn in
ons systeem via i-Active. Opgelet: voor de uitstappen
moet je je wel inschrijven.

Ben je ziek of ziek geweest, dan kan je niet komen spelen op het speelplein. Word je tijdens een speelpleindag ziek, dan verwittigen we je ouders.
Ben je ingeschreven voor de uitstap maar kan je toch niet mee? Verwittig ons dan zo snel mogelijk zodat een ander kind jouw plaats kan innemen.

Voor- en naopvang

Dit gebeurt door kinderclub De Regenboog. Voor de voor- en naopvang schrijf je vooraf in via i-Active.

Sluitingsdagen

Van 17 tot en met 21 juli en van 14 tot en met 18 augustus is er geen speelpleinwerking en geen buitenschoolse kinderopvang.

Ook op 28, 29, 30 en 31 augustus is er geen speelpleinwerking. Dan kunnen de lagereschoolkinderen ook een opvangdag reserveren.

Meebrengen

  • speelkledij: op het speelplein wordt geravot, geklauterd en gek gedaan. Draag aangepaste kledij en schoeisel. Breng een regenjas mee als het regent.
  • lunch + drank: blijf je ‘s middags op het speelplein? Breng je boterhammen en drankje mee.
  • gezond tussendoortje + drank: Breng iets mee om te smullen tijdens de pauze om 10u en 15u. Breng een eigen herbruikbare drinkfles mee, liefst met duidelijk je naam op vermeld.

Alle kinderen

Speelplein Kaboem wil openstaan voor alle kinderen. Ook kinderen die specifieke zorg nodig hebben, zijn welkom. We vragen ouders wel om zo vroeg mogelijk, voor aanvang van de zomer, contact op te nemen. Samen zoeken we uit wat mogelijk is. In overleg met de ouders en de animatoren maken we afspraken over de manier waarop we speelpleinwerking zullen proberen aan te bieden.

Ziekte

Ben je ziek of ziek geweest, dan kan je niet komen spelen op het speelplein. Word je tijdens een speelpleindag ziek, dan verwittigen we je ouders.
Ben je ingeschreven voor de uitstap maar kan je toch niet mee? Verwittig ons dan zo snel mogelijk zodat een ander kind jouw plaats kan innemen.

Uitstappen

Deze zomer staan er 2 uitstappen voor de tieners en 2 uitstappen voor de lagereschoolkinderen op het programma. Voor de uitstappen schrijf je wel op voorhand in via i-Active vanaf zaterdag 6 mei om 9u. Wie niet ingeschreven is kan die dag niet terecht op de speelpleinwerking, noch in de kinderclub.

Voor de uitstappen vragen we een bijkomende vergoeding bovenop het dagtarief. Deze vergoeding is nooit meer dan de werkelijke kost van de activiteit.

Uitstappen -10 jarigen

Vrijdag 14 juli: Karrewiel

Vertrek om 9u30 op het speelplein. Het treintje komt ons ophalen!

Terug op het speelplein rond 16u.

Extra ouderbijdrage € 10 per kind.

Schrijf vooraf in via i-Active.

Vrijdag 11 augustus: Planckendael

Vertrek om 9u met de bus op het speelplein

Terug rond 16u30

Extra ouderbijdrage: € 12 euro per kind

LET OP: -10 jarigen die niet ingeschreven zijn voor de uitstap kunnen die dagen niet terecht op het speelplein of in de Regenboog. Voor de tieners is het speelplein wel open.

Schrijf vooraf in via i-Active.

Uitstappen tieners

Vrijdag 7 juli: Vlottentocht Herentals

Vertrek 9u30 op het speelplein

We rijden met de fiets naar de Hut in Herentals. Daar sjorren we onder begeleiding ons eigen vlot.

Nadat het vlot vaarwaardig is bevonden varen we een stuk stroomopwaarts en terug. Na aankomst aan DE HUT bouwen we ons vlot terug af en rijden we terug met de fiets naar het speelplein.

Terug op het speelplein om 16u.

Extra ouderbijdrage € 16 per kind.

Meebrengen: reservekledij en fiets

Schrijf vooraf in via i-Active.

Vrijdag 4 augustus: uitstap Lilse Bergen

  • Voormiddag touwenparcours
  • Namiddag waterfietsen en vrij spel of zwemmen bij mooi weer

Vertrek met de bus op het speelplein om 9u

Terug op het speelplein rond 16u15

Extra ouderbijdrage: € 13,50 per kind

LET OP: tieners die niet ingeschreven zijn kunnen die dagen niet terecht op het speelplein of in de Regenboog. Voor de -10 jarigen is het speelplein wel open.

Schrijf vooraf in via i-Active.