header afbeelding

Speelplein Kaboem!

Voor 6 tot 15 jaar (vanaf de zomervakantie vlak voor ze naar het 1ste leerjaar gaan)

Dagplanning

Je kan samen met vele andere kinderen 6 weken lang komen ravotten, knutselen, spelen, klimmen, dansen, zingen, … op speelplein Kaboem!

Je bent welkom op het speelplein van 9u tot 12u en van 13u tot 16u. Je kan een hele dag blijven. Kom je enkel in de voormiddag, dan kan je ofwel om 12u stipt vertrekken, ofwel tussen 13u en 13u30. Kom je ‘s namiddags spelen, dan kan je aanmelden tussen 13u en 13u30.

Speelsysteem

We spelen in een flexibel speelsysteem met afwisseling tussen vrij spel en keuze-activiteiten. We voorzien een
open spelaanbod met speelhoeken, aangepast aan jouw leeftijd en interesses. Spelen, sporten, knutselen, bouwen, koken, toneelspelen, ontspannen, lezen, verkleden, … Alles kan!

UiTPAS

  • Je kan elke speeldag 1 punt sparen
  • Je kan 10 punten omruilen voor 1 gratis speeldag t.w.v. € 6 (max 1 per maand)

Begeleiding

Enthousiaste en ervaren animatoren begeleiden Speelplein Kaboem. De hoofdanimator leidt alles in goede banen. Je ziet elke dag vertrouwde gezichten.

De animatoren zijn jongens en meisjes tussen 16 en 25 met een sociale opleiding, ervaring in het jeugdwerk en attesten (animator/ehbo/…).

Locatie

De Knipoog
Cardijnlaan 10
Ingang via de poort van de lagere school

Tarieven

Halve dag: € 3,5 – Hele dag: € 6
Facturatie: achteraf maandelijks via i-Active
Bezitters van een UiTPAS met kansentarief betalen slechts 20% van de deelnameprijs

Inschrijven

Je kiest iedere dag of je mee
komt spelen. Je hoeft dus niet
vooraf in te schrijven. Je moet
wel vooraf geregistreerd zijn in
ons systeem via i-Active.

Is het voor jou de eerste keer Kaboem of kom je graag al eens kijken waar het speelplein deze zomer doorgaat? Dan zijn jullie van harte welkom op onze Curieuzeneuzendag op maandagavond 1 juli van 16u tot 19u op de Knipoog. Onze animatoren staan klaar om al jullie speelpleinvragen te beantwoorden!

Ben je ziek of ziek geweest, dan kan je niet komen spelen op het speelplein. Word je tijdens een speelpleindag ziek, dan verwittigen we je ouders.

Voor- en naopvang

Dit gebeurt door kinderclub De Regenboog. Voor de voor- en naopvang schrijf je vooraf in via i-Active.

Sluitingsdagen

Van 15 tot en met 21 juli en van 12 tot en met 18 augustus is er geen speelpleinwerking en geen buitenschoolse kinderopvang.

Ook op 1 juli en 26 tot en met 30 augustus is er geen speelpleinwerking. Dan kunnen de lagereschoolkinderen ook een opvangdag reserveren.

Meebrengen

  • speelkledij: op het speelplein wordt geravot, geklauterd en gek gedaan. Draag aangepaste kledij en schoeisel. Breng een regenjas mee als het regent.
  • lunch + drank: blijf je ‘s middags op het speelplein? Breng je boterhammen en drankje mee.
  • gezond tussendoortje + drank: Breng iets mee om te smullen tijdens de pauze om 10u en 15u. Breng een eigen herbruikbare drinkfles mee, liefst met duidelijk je naam op vermeld.

Alle kinderen

Speelplein Kaboem wil openstaan voor alle kinderen. Ook kinderen die specifieke zorg nodig hebben, zijn welkom. We vragen ouders wel om zo vroeg mogelijk, voor aanvang van de zomer, contact op te nemen. Samen zoeken we uit wat mogelijk is. In overleg met de ouders en de animatoren maken we afspraken over de manier waarop we speelpleinwerking zullen proberen aan te bieden.