header afbeelding

Zomerspeelkamp voor kinderen met ASS

Maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus – Herentals

Tijdens dit uniek speelkamp voor kinderen met (een vermoeden van) ASS streven we naar een groepsgerichte aanpak. Daarom willen we met dit kamp een plek creëren waar ze samen met leeftijdsgenoten activiteiten kunnen doen in een veilige en voorspelbare omgeving. Kleine aanpassingen in de context en de positieve houding van onze begeleiders maken vaak het verschil waardoor de kinderen aansluiting vinden. Ons team bestaat uit drie enthousiaste animatoren met diverse talenten en elk hun professionele achtergrond.

Bij dit kamp staat het creëren van een warm welkom centraal. We streven ernaar om een veilige omgeving te bieden waar elk kind zich vrij kan uitleven zonder zorgen. Tijdens ons kamp maken we geen strikte leeftijdsindeling, maar faciliteren we wel gelegenheden waar kinderen met dezelfde interesses of leeftijden elkaar organisch kunnen vinden.

Verschillende activiteiten die aan bod zullen komen zijn onder andere:

 • knutselen
 • zwemmen
 • een daguitstap
 • een halve dag spring(kasteel)plezier
 • vele leuke spelletjes

In juni worden de deelnemers en hun ouders uitgenodigd op een kennismakingsgesprek. Hier kunnen de kinderen uitgebreid kennismaken met hun animatoren. We overlopen samen de medische fiche en de weekplanning en bekijken met welke extra noden we rekening moeten houden.

Eind juni ontvangen de ouders en de kinderen een kampboekje met essentiële informatie, zoals wat ze moeten meenemen, de weekplanning en foto’s van de begeleiding, de locaties en de andere deelnemers. Op die manier kunnen de kinderen alvast vooruitkijken naar de leuke activiteiten die gepland staan.

plaats: De 3master – Campus Herentals, Menenstraat 21, Herentals

start: 9u – einde: 16u || voor- of naopvang mogelijk via jeugd@herentals.be

prijs: € 155, inwoners Herentals: € 124, UiTPAS-houders met kansentarief: € 31

leeftijd: jongeren van 6 tot 12 jaar (geboortejaar 2018 – 2012)

meenemen: 

 • lunchpakket, voldoende drank en twee gezonde tussendoortjes
 • knutselkledij die vuil mag worden
 • binnen- en buitensportschoenen

inschrijven: ten laatste op 12 juni

 • Online – vanaf zaterdag 6 mei om 9u kan je online inschrijven en betalen
  Problemen? Neem contact op met 014 28 52 54 of via jeugd@herentals.be.

annuleren: Bij annulatie met een doktersattest, voor de aanvang van het kamp, wordt de volledige deelnameprijs van het kamp terugbetaald. Als je annuleert tijdens het kamp worden alle niet deelgenomen dagen terugbetaald. Bij annulatie zonder een doktersattest, tot en met zeven kalenderdagen voor de aanvang van het kamp, wordt de deelnameprijs van het kamp terugbetaald, maar wordt er een administratiekost van € 30 aangerekend.
Bij annulatie zonder een doktersattest, minder dan zeven kalenderdagen voor de aanvang van het kamp, wordt de deelnameprijs van het kamp niet terugbetaald.