header afbeelding

Nief Talent – coachingtraject dj’s en producers

Samen met de andere gemeenten van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Olen) zet Vorselaar in op Nief Talent! In het voorjaar van 2023 organiseren we voor het eerst een coachingstraject voor dj’s en producers. Nief Talent – de naam zegt het al – richt zich tot opkomend talent uit Neteland.

Startende dj’s en producers die graag een trapje hoger willen geraken, konden zich kandidaat stellen. Een vakkundige jury selecteerde elf kandidaten (negen dj’s en één dj-duo). Zij krijgen allemaal een persoonlijke coach die hen bijstaat met tips en feedback op maat. Verder volgen de kandidaten enkele workshops over uiteenlopende thema’s, o.a. producen met Ableton, jezelf profileren via sociale media, een studiobezoek, …  Het traject biedt ook gelegenheid om ideeën en inspiratie uit te wisselen met andere creatieve starters. Als kers op de taart krijgen de kandidaten één (of meerdere) speelkans(en) voor een publiek.

In 2020 en 2022 organiseerde de regio al tweemaal een muziekwedstrijd onder de titel Nief Talent, waarbij bands en artiesten uit de vijf gemeenten het tegen elkaar opnamen. De wedstrijd voor bands en het coachingstraject voor dj’s & producers wisselen elkaar af. Via deze initiatieven bundelen de 5 gemeenten van Neteland de krachten en maken ze werk van een sterk ondersteuningsbeleid voor muzikaal talent binnen de regio.