header afbeelding

Culturele infrastructuur

Evenementenzaal De Dreef

Op het domein van sportcentrum De Dreef bouwde de gemeente een evenementenzaal. Het doel: een eigen podiumzaal biedt langetermijnmogelijkheden voor de Vorselaarse verenigingen, de zaal biedt een alternatief voor de tentactiviteiten op deze plaats die vaak een zware kost en veel logistieke inspanning voor de verenigingen betekenen, jongeren en de jeugdverenigingen waren reeds lang vragende partij voor een geschikte locatie voor hun organisaties, …

Meer info over de evenementenzaal

Repetitielokaal

We beschikken over een repetitielokaal, gelegen aan het jeugdcentrum. Het repetitielokaal is er voor de actieve muziekbeoefening en voor andere culturele expressievormen die geluidsoverlast kunnen veroorzaken.

Wil je graag het repetitielokaal huren?

Buurthuis

Het Buurthuis, gevestigd in de voormalige diamantschool (Oostakker), wordt door de gemeente ter beschikking gesteld van de lokale verenigingen. Het kan en mag gebruikt worden voor een ruime waaier aan verenigingsactiviteiten zoals quizzen, ledenvergaderingen en info-avonden maar ook ledenfeesten kunnen er plaatsvinden. Buiten liggen petanquebanen klaar voor de sportieve inwoners. Activiteiten met elektronisch versterkte muziek worden geweerd.

Wil je graag het buurthuis huren?

Schranshoeve

Aan de Nieuwstraat ligt, al vele eeuwen, de hoeve ‘de Schrans’. Dit gebouw is beter gekend als het familiehuis van Kardinaal Jozef Ernest Van Roey (° Vorselaar, 1874).

Kom meer te weten over de Schranshoeve.