header afbeelding

Culturele evenementen

Kermis

Zowel midden juni als midden september kan je genieten van de dorpskermis. Er zijn een 25-tal attracties: schietkraam, draaimolen, eendjes vissen, botsauto’s, … Zo is er voor elke leeftijd wat wils! Wist je trouwens dat onze Vorselaarse kermis telkens een ‘familiedag’ organiseert? In juni is dat op maandag, in september op woensdag. Tijdens de familiedag voorziet ieder kraam een korting, hetzij in de vorm van een lagere prijs, hetzij door meer prijzen / beurten te bieden voor dezelfde prijs.

De junikermis vindt plaats tijdens het weekend waarin de 3de zondag van juni valt en is geopend op zaterdag, zondag en maandag:

  • zaterdag vanaf 17u
  • zondag vanaf 14u
  • maandag vanaf 16u

De septemberkermis vindt plaats vanaf de 2de zondag van september tot en met woensdag, uitgezonderd op dinsdag:

  • zondag vanaf 14u
  • maandag vanaf 16u
  • woensdag vanaf 14u

Jaarmarkt

Tijdens het kermisweekend in juni vieren we op zaterdag de jaarmarkt. De Vorselaarse jaarmarkt heeft een traditie van meer dan 160 jaar en is keer op keer een groots, gezellig dorpsfeest. Meer dan 100 organisaties, Vorselaarse verenigingen handelaars en marktkramers brengen een divers aanbod van animatie, lekkere hapjes en drankjes, spel, boeiende info, muziek, …

Openluchtfilm

Iedere twee jaar organiseren we tijdens de maand augustus een openluchtfilm op de Markt. Drankjes, versnaperingen, een reuzenscherm, … maken de bioscoopsfeer compleet.

Herdenkingsplechtigheid Wapenstilstand

Op 11 november herdenken we Wapenstilstand. Na de viering om 9u in de kerk, stappen we onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Harmonie Verbroedering naar het Marktplein. Daar worden de namen van de Vorselaarse gesneuvelden en krijgsgevangenen één voor één vernoemd. Op deze manier staan we stil bij het verleden en kijken we uit naar een meer vredevolle toekomst.

Kerstactiviteiten werkgroep cultuur

De werkgroep cultuur zet haar beste beentje voor om de kerstperiode ieder jaar in een warm en sfeervol jasje te steken. Ieder jaar kan je een openluchttentoonstelling van originele en creatieve kersttaferelen bewonderen. In 2022 vierden we ’15 jaar kerstornamenten in Vorselaar’. Het jaarlijkse kerstconcert in de Sint-Pieterskerk is in 2023 al toe aan haar 32ste editie. Op 28 december kan je nog meer kerstsfeer komen opsnuiven tijdens ‘Kerst op de Met’, een gezellig kerstmarktje op het marktplein.

Kunsthappening Toeren om te Loeren

Het eerste weekend van mei zetten we lokale kunstenaars in de kijker.

Heel wat kunstenaars stellen hun atelier of huis voor je open. Ook zijn er op verschillende publieke locaties verrassende tentoonstellingen te ontdekken. Een fietsroute brengt je langsheen een hoop creatief talent in Vorselaar, Bouwel en Grobbendonk: schilderkunst, beeld­houwen, keramiek, fotografie, grafiek, muziek, dans, … Vrijdagavond zetten we het kunstenweekend in met een openingsfeest. Hier krijg je als voorsmaakje van iedere kunstenaar alvast één werk te zien. Lokale dans- en muziekverenigingen brengen een optreden. Iedereen is welkom!