header afbeelding

UiTPAS Kempen


Geniet van een UiTzonderlijk vrijetijdsaanbod!

Sinds 1 januari 2023 is Neteland, en dus ook de gemeente Vorselaar, partner van UiTPAS Kempen. We stellen dit initiatief graag aan je voor.

Met UiTPAS kan je punten verzamelen door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Die punten kan je later inruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. Je kaart is persoonlijk, levenslang geldig en bruikbaar in alle UiTPAS-gemeenten. Dus zowel in de eigen UiTPAS-regio UiTPAS Kempen als in andere UiTPAS-regio’s.

Daarnaast is de UiTPAS voor bepaalde groepen ook een kortingskaart waarmee ze een korting krijgen en slechts 20% moeten betalen om deel te nemen aan de vrijetijdsactiviteiten, dit is een UiTPAS met kansenstatuut.

Alle gemeenten uit Neteland maken deel uit van de lokale regio ‘UiTPAS Kempen’. Deze lokale UiTPAS-regio omvat: Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hoogstraten, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar. Door jouw UiTPAS Kempen aan te kopen, verkrijg je meteen tal van welkomstvoordelen van partners uit de hele regio! Je spaart punten bij alle lokale én Vlaamse UiTPAS-partners. Heb je recht op een UiTPAS met kansenstatuut, dan kan je ook kortingen krijgen bij alle lokale UiTPAS-partners binnen UiTPAS Kempen.

Een UiTPAS kan aangemaakt worden vanaf de leeftijd van 3 jaar. Je kan je UiTPAS kopen of verkrijgen op deze locaties: bibliotheek (tijdens de openingsuren) en lokaal dienstencentrum Sprankel! (elke dinsdagvoormiddag van 9u tot 12u). Breng je eID mee zodat we je vlot kunnen verder helpen met het aanmaken van de UiTPAS.

Een UiTPAS kost € 5, bij het aankopen krijg je meteen een welkomstvoordeel en 3 punten zo heb je de € 5 meteen terugverdiend.

Heb je recht op een UiTPAS met kansenstatuut? Dan is je UiTPAS gratis! Breng in dit geval een bewijs van verhoogde tegemoetkoming of een attest van de sociale dienst mee om je UiTPAS te krijgen. Voor een UiTPAS met kansenstatuut kan je terecht in de bibliotheek, lokaal dienstencentrum Sprankel! en ’t Kruideniertje.

Naast een spaar- en voordelenkaart kan de UiTPAS ook een kortingskaart zijn. Bepaalde groepen komen in aanmerking voor een UiTPAS met kansenstatuut. Dat houdt in dat je een korting krijgt waarmee je slechts 20% betaalt van de deelnameprijs. Deze UiTPAS met kansenstatuut is één jaar geldig en word jaarlijks gecontroleerd. Indien de persoon recht blijft hebben, wordt deze automatisch verlengd. Wie heeft hier recht op?

– Personen met recht op Verhoogde Tegemoetkoming
– Kinderen en jongeren die verblijven in een instelling van Bijzondere Jeugdzorg in Vorselaar.
– Inwoners met een schuldoverlast die gekend zijn bij het OCMW
– Personen die verblijven in een LOI of FOI of opvangcentrum voor asielzoekers in Vorselaar
– Gezinnen van inwoners met kinderen met een dossier bij OCMW en die gezinsbegeleiding krijgen of gezinnen met kinderen die vanuit OCMW zijn toegeleid naar gezinsbegeleiding
– Inwoners die in begeleiding zijn bij het OCMW maar niet onder de vijf specifieke doelgroepencriteria vallen, doch waarvan de begeleidende maatschappelijk werker de inschatting maakt dat toegang tot de UiTPAS een meerwaarde is.

Als je hier recht op hebt kan je deze verkrijgen met een attest van verhoogde tegemoetkoming of een recent attest van de sociale dienst. Je kan vervolgens je UiTPAS afhalen op deze locaties:

Bibliotheek Vorselaar, Nieuwstraat 15.
Lokaal dienstencentrum Sprankel!, Nieuwstraat 13. Elke dinsdagvoormiddag van 9u tot 12u, uitgezonderd op feest- of sluitingsdagen.
’t Kruideniertje, Kuiperstraat 31B. Elke maandag- en donderdagvoormiddag van 9u30 tot 12u30, uitgezonderd op feest- of sluitingsdagen.

Bij twijfel kan je contact op nemen met het OCMW Vorselaar of je maatschappelijk werker.

Het UiTPAS-netwerk

UiTPAS werk met een groot netwerk van partners. Een UiTPAS-partner onderschrijft het verhaal van UiTPAS. Dat wil zeggen dat je er punten kan sparen, voordelen kan omwisselen en ook van een korting kan genieten als je daar recht op hebt. Het aanbod breidt voortdurend uit binnen onze gemeente, binnen UiTPAS Kempen en binnen heel Vlaanderen en Brussel.

Binnen onze gemeente

In Vorselaar zijn alle gemeentelijke vrijetijdsactiviteiten en – evenementen ook UiTPAS-activiteiten. Denk daarbij aan de minigolf op het sportcentrum, speelpleinwerking KABOEM, de activiteiten in het lokaal dienstencentrum Sprankel!, een bezoekje aan de bibliotheek of spelotheek, de speelbabbels van Huis van het Kind, … Dit overzicht vindt je (gedeeltelijk) in het gemeentelijk infoblad Info Vorselaar en hier.

Bijkomend telt ons gemeente al heel wat UiTPAS-aanbieders. Samen met deze erkende Vorselaarse verenigingen en partners verruimen we ons vrijetijdsaanbod en bieden we iedereen kansen om deel te nemen. Ook bij hen kan je met je UiTPAS punten sparen. Wie daar recht op heeft geniet een korting dankzij het kansentarief.

– AKademy Dansstudio
– Chiro Vorselaar
– Davidsfonds Vorselaar
– Gezinsbond Vorselaar
– Gezondheidshuis PIOEN
– Huis van het Kind
– Hoppin’ Around
– Jeugd Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar
– Kasteellopers
– K.C.O.V.
– KVV Ons Genoegen Vorselaar
– Koninklijke Harmonie Verbroedering Vorselaar
– Omnisport Vorselaar
– Padel Vorselaar
– Studio 2290
– Vorselazarus
– VZW De Ronde Mannen (Na Fir Bolg)
– Welzijnsschakel ’t Kiertje
– Werkgroep Cultuur

Punten sparen

Met je UiTPAS spaar je punten als je deelneemt aan UiTPAS-activiteiten. Voor elke activiteit spaar je 1 punt bij deelname. Scan hiervoor je UiTPAS-kaart of -app aan de lezer of kassa van de organisator. De verzamelde punten kan je ruilen voor een voordeel.

Een overzicht van activiteiten waar je punten kan sparen vind je hier.

Welkomstvoordelen

Bij het verkrijgen van je UiTPAS krijg je meteen heel wat voordelen. Dit zijn kleine cadeautjes die je kan afhalen bij de verschillende UiTPAS Kempen-gemeenten. Daarnaast krijg je bij het registeren ook meteen 3 punten op je kaart.

Omruilvoordelen

Heb je veel punten gespaard? Wil je graag je UiTPAS-portefeuille leegmaken? Dat kan, er zijn altijd wel leuke voordelen te vinden voor verschillende aantallen punten, of je er nu 5, 50 of 500 hebt. Je kan je punten omwisselen bij verschillen UiTPAS-partners in heel Vlaanderen, dat wil zeggen dat je kan kiezen uit een alsmaar toenemend aanbod. Hier vind je een overzicht van alle omruilvoordelen.

Registreer je UiTPAS en ontdek je puntensaldo hier.

Alle info over de UiTPAS-voorwaarden vind je hier. Info over de privacyregeling kan je hier raadplegen. Door het gebruik van je UiTPAS stem je in met het geheel van zowel de algemene als specifieke lokale gebruiksvoorwaarden. Bovendien is op elk gebruik van je UiTPAS het privacybeleid van toepassing.