header afbeelding

Welkom in Vorselaar

Welkom in ons mooie en gezellige dorp. Ondanks het feit dat Vorselaar op Baarle-Hertog na het minste aantal inwoners van de ganse provincie telt, is het een gemeente met een groot grondgebied, een bijzonder rijke geschiedenis en een enorme veelzijdigheid.

Verrassend

verrassend

Vorselaar heeft een verrassende geschiedenis. Vorselaar is gekend van onder meer het monumentale kloostergebouw Vorselaar en is wellicht het grootste onderwijsdorp van Vlaanderen.

Natuurlijk

natuurlijk

Wist je dat slechts 15% van het grondgebied van Vorselaar bebouwd is? Een vierde is bebost en het overgrote deel is bestaand natuur- en landbouwgebied. Dat maakt Vorselaar nog tot een erg natuurlijke gemeente.

Onderwijsdorp

Thomas More

Vorselaar is wellicht het grootste onderwijsDORP van Vlaanderen. Er zijn drie kleuter- en 2 lagere basisscholen en ook nog een middelbare school en de hogeschool ‘Thomas More’.

Kempens en bruisend

welkom

Het dorp ligt pal in het geografische hart van de provincie Antwerpen en de Kempen. Die Kempense eigenheid voel je overal: de gezellige dorpscafés, de klassieke dorpstradities zoals de kermissen in juni en september, de jaarmarkt, de Kempense folklore, …

Sport- en kampioendorp

Ondanks het feit dat Vorselaar minder dan 8.000 inwoners telt, kent het toch heel wat grote sportkampioenen. Iedereen kent Bart Wellens, viervoudig wereld- en negenvoudig Belgisch kampioen veldrijden, maar er zijn nog heel wat andere kampioenen!

Toeristische troeven

fietsen

Door het verrassende erfgoed en de groene ruimte, heeft Vorselaar heel wat toeristische troeven. Het is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Onderweg kan je genieten van de rust van het dorp en de erfgoedborden met meer info en foto’s over de bezienswaardigheden.

Bezoek ook de Facebook-pagina van VVV Vorselaar.