header afbeelding

In de regio

Het Neteland is een groene regio in het hartje van de Antwerpse Kempen. Een fikse wandeling in de bossen, fietsen langs landelijke wegen, kuieren langs prachtige historische gebouwen of rustig peddelen met de kano op de Kleine Nete … Het kan allemaal in het Neteland.

De gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar bieden samen heel wat mogelijkheden voor ontspanning en vertier.

Bezoek de website van Neteland!

Vorselaar maakt deel uit van Erfgoedcel Kempens Karakter. De Erfgoedcel verenigt twaalf gemeenten: Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Kempens Karakter heeft verschillende deelwerkingen: cultureel erfgoed, onroerend erfgoed en toerisme. Elke winter organiseert Kempens Karakter samen met de deelnemende gemeentes een aantal winterwandelingen!

Bezoek de website van Kempens Karakter!

Het Kempens landschap is sterk veranderd doorheen de geschiedenis . Het harde werk van zijn bewoners maakte van de droge heiden een aangename, groene omgeving. De Kempen heet je welkom, en laat je eigenlijk nooit meer los.

Bezoek de website van de Antwerpse Kempen!

Als Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete zijn ze sinds 2009 het hart, het hoofd en de handen van de Kempen. Via hun website kan je een aantal foldertjes bestellen of gratis downloaden.

Bezoek de website van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete!

Het doel van provincie Antwerpen is een laagdrempelig, kwaliteitsvol en bovenlokaal vrijetijdsaanbod, een sterk en eigentijds imago en ondernemerschap dat leidt tot een groeiende toeristische economie. 

Bezoek de website van Toerisme Provincie Antwerpen!

Toerisme Vlaanderen wil zich als een strategie- en kennisgedreven overheidsdienst inzetten om de duurzame ontwikkeling van het toerisme en van de toeristische sector in Vlaanderen en Brussel te bevorderen. Toerisme Vlaanderen wil zo veel mogelijk mensen de kans bieden om met vakantie te gaan, ook jongeren, personen met een beperking en kansarmen.

Bezoek de website van Toerisme Vlaanderen!