header afbeelding

Fietsen

kardinaal van roey fietsroute

Kardinaal Van Roey-fietsroute

26 of 50 km

Kardinaal Van Roey is afkomstig uit Vorselaar. Zijn geboortehuis stond in de Lepelstraat. Hij woonde ook op de Markt. Meest gekend is het woonhuis in de Nieuwstraat: de Schranshoeve. De Schranshoeve is dan ook start- en aankomstplaats van deze themaroute. Uniek aan deze route is dat zowel de mooie natuur (in Vorselaar en Grobbendonk) als een historisch stadscentrum (Herentals) in de route zijn opgenomen. Gratis folder met routebeschrijving vind je in verschillende horecazaken en het gemeentehuis.

bart wellens

Bart Wellensroute

34 km

Bart Wellens moeten we je heus niet voorstellen! Wij zijn trots op deze inwoner van Vorselaar. Een fietsroute, speciaal naar hem vernoemd, mocht dan ook niet uitblijven. Deze fietsroute maakt gebruik van het knooppuntennetwerk, maar passeert ook langs allerlei plaatsen die belangrijk zijn en waren in het leven van Bart: zijn school, het huis van zijn ouders, zijn eigen woonst, het supporterslokaal, … 

Bioboertocht

25 km, 30 km of 60 km

Al fietsend langs de bioboer in Vorselaar, Grobbendonk, Herentals en Lille. Deze fietsgids is een initiatief van Vorselaar in samenwerking met Grobbendonk en met financiële steun van Leader, een Europees landbouwfonds.

fietskaart

Fietskaart Antwerpse Kempen

Het Fietsknooppuntennetwerk van de Provincie Antwerpen, met haar duizenden kilometer fietsplezier, heeft verschillende aftakkingen in Vorselaar. De fietskaart ‘Antwerpse Kempen’ is te koop in het gemeentehuis en kost € 9,95. Fietsen met deze kaart kan van Meerle tot Herselt, Essen tot Heist-op-den-Berg.

fietsknooppunt

Eigen routes via fietsknooppunten

Er zijn veel tal van fietsknooppunten in Vorselaar. Wil je liever zelf je fietstocht plannen aan de hand van fietsknooppunten? Dat kan via de website van Provincie Antwerpen!