header afbeelding

Vorselaar nóg groener – doe je mee?


Een groene omgeving biedt voordelen voor het klimaat, de luchtkwaliteit en onze gezondheid. Werk mee aan een groene toekomst via volgende acties!

Behaag onze Kempen
Behaag onze Kempen promoot streekeigen soorten. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen. Via de actie kan je plantgoed aankopen: haagplantsoen, fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, klimplanten en heesters, bloemenzaad, bloembollen, klimhulpen en compost. Dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met knotwilgen. De inheemse planten gedijen goed op onze arme Kempense zandgronden.

Zoek soorten die geschikt zijn voor jouw tuin. Je vindt heel wat nuttige info op www.iok.be/bok. Op zaterdag 24 september om 13u30 en 15u organiseert IOK een inspiratiewandeling met Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals. Schrijf in via www.iok.be/tuinbezoek.

Schrijf je in voor het gratis webinar Behaag onze Kempen op 10 oktober om 19u30. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht en kan via hier. Na inschrijving ontvang je een deelnamelink voor de webinar.

1001 bomen
Vorselaar neemt ook deel aan de actie ‘1.001 bomen’ i.s.m. IOK. De gemeente schenkt ieder gezin een gratis boom. Er is een aanbod voor elk formaat van tuin: loof- en fruitbomen in halfstam en hoogstam, struiken en kleine bomen.

Hoe bestellen?
Je plantgoed en gratis boom bestellen kan tot en met 20 oktober via www.iok.be/bok en www.iok.be/1001bomen. Je bestelling afhalen kan op 19 november tussen 8u en 11u aan de gemeentelijke werkplaats (Molenbaan 2b).

Plantlocaties gezocht
Heb jij een geschikte locatie om dit najaar een houtkant of een reeks hoogstamfruitbomen te planten? Via het LEADER-project ‘Verbindend Landschap’ ondersteunt Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete zulke initiatieven. Voldoet je aanplanting aan bepaalde voorwaarden, dan wordt 90% van de kosten gedragen door het LEADER-project. Heb je geen geschikte locatie maar wil je wel graag helpen planten? Meld je dan aan als vrijwilliger. Meer info op www.verbindendlandschap.be.