Streekproducten

Vorselaar kent enkele lekkere streekproducten.

> Florreke

Een overheerlijk, pretentieloos zacht speculooskoekje. Te koop bij Bakker Hendrix (Kuiperstraat) en Bakker A Tatin (Riemenstraat)!

> Frut van Leon

Op voorstel van VVV-Toerisme Vorselaar werd de ambachtelijke varkenskop van slagerij Stevens ook erkend als streekproduct. De varkenskop is in Vorselaar gekend als de "frut van Leon". Frut is een dialectwoord voor varkenskop en Leon verwijst naar de vader/grootvader van de huidige eigenaars. In Vorselaar gaan de mensen meestal nog "naar Leon" als ze bij Slagerij Stevens binnenstappen. De varkenskop is in een passende verpakking te verkrijgen in de winkel (Riemenstraat). 

> Vorselaers Kasteelbrood

Vorselaar heeft sinds het voorjaar 2011 ook een eigen broodje: het Vorselaers kasteelbrood, een product van bakkerij 't Kruimeltje (Nieuwstraat). Het brood is samengesteld uit granen die hier vroeger in Vorselaar werden geteeld. 

> Vorselaars chocolaatje

Vorselaar liet door 't Werk ook eigen chocolaatjes maken. De chocolade wordt -geheel in de filosofie van de fairtrade-actie- gemaakt met eerlijke chocolade. De chocolaatjes worden onder meer gebruikt op de recepties die de gemeente organiseert bij festiviteiten, openingen, enzovoort.

De chocolaatjes worden gemaakt op 't Werk (Herentals). 't Werk heeft tot doel normaal begaafde mensen met autisme voor te bereiden op een tewerkstelling of tewerk te stellen. 

> Vorselaars V-ke

Een 1ste streekproduct van Vorselaar werd op vraag van de plaatselijke VVV ontwikkeld: een koekje van zanddeeg met een karakteristieke 'V' erop. Het Bakkerhuys 37 (Heikant) maakt de V'kes.

2290-bier 

2 Vorselaarse hobbybrouwerijen, 't Waterslot en Rockabeery, sloegen de handen in elkaar voor een nieuw Vorselaars bier verkrijgbaar vanaf augustus 2016. 
Meer info? www.vorselazarus.be