header afbeelding

Tegelwippen – Kempens Kampioenschap


Vorselaar doet mee aan de eerste editie van het Kempens Kampioenschap Tegelwippen!

Van 20 september tot 30 november nemen we het op tegen Kasterlee en Lille, samen met de andere Neteland-gemeenten (Herentals, Herenthout, Grobbendonk en Olen). Zo dingen we mee naar de Gouden Tegel. Het doel is simpel: de gemeente die de grootste oppervlakte onthardt, wint. We willen zo veel mogelijk tegels, beton, kiezel of andere verharding verwijderen, om plaats te maken voor groen. Samen met burgers, verenigingen en bedrijven.

Van grijs naar groen
Ontharden is belangrijk tegen de klimaatverandering en voor de biodiversiteit. Door grijs te vervangen door groen, maken we de bodem waterdoorlatend en droogtebestendig. Zo helpen we bijen en andere insecten om te overleven en zorgen we voor een gezonde en mooie leefomgeving.

Draag jij je steentje bij?
Elke tegel telt. Kunnen er bij jou een paar tegels uit de voortuin of gebruik je dat paadje in de achtertuin niet meer? Ga aan de slag, registreer je actie op www.wipeentegel.be, daag je buren uit en wip ons mee naar de overwinning! Dat kan vanaf 20 september.

Wil je je vrijgekomen plekje beplanten met streekeigen groen? Bestel dan je plantgoed vóór 20 oktober bij Behaag Onze Kempen.

Het Kempens Kampioenschap Tegelwippen is een initiatief van de vrijwilligers van Translab K, in samenwerking met geWOONtebreker en de deelnemende gemeenten.

Meer info: www.wipeentegel.be