header afbeelding

Slimme straatverlichting


Misschien heb je het al gemerkt? We passen de openbare verlichting aan om te besparen op energie. De energiekosten zouden met ongeveer 20% per jaar kunnen dalen ten opzichte van de huidige kostprijs. Het extra doven van de openbare verlichting heeft ook een gunstig effect op het verminderen van de CO²-uitstoot en het klimaat.

Er zijn in Vorselaar maar liefst 1.302 openbare verlichtingspalen. Dankzij het masterplan van 2018 zullen we volgend jaar al 58% vervangen hebben door LED-verlichting en ten laatste tegen 2030 wordt dat 100%!

Door de LED-verlichting hebben we ook meer opties om het licht tot een bepaald percentage te dimmen. Dit wordt straat per straat bekeken (niet paal per paal). Voor alle straten in Vorselaar hebben we een categorie van verlichting bepaald. Zo zijn er straten waar de LED-verlichting ’s nachts gedimd wordt tot bijvoorbeeld 30%. We besparen op die manier heel wat energie, maar we kiezen er bewust voor om de verlichting niet helemaal te doven om onze inwoners meer comfort en veiligheid te garanderen.

Merk jij dat er een defect is bij één van de straatlantaarns? Geef het zeker door via www.straatlampen.be.