header afbeelding

Neervallende bladeren


De herfst is een gezellig seizoen met al haar schitterende kleuren. Hier horen ook neervallende bladeren bij… Het is voor ons onmogelijk om alle bladeren op het openbaar domein op ieder moment volledig te ruimen. Onze groendienst probeert om, rekening houdend met de algemene veiligheid en beschikbare mensen, de locaties zoveel mogelijk proper te houden. Ieder jaar plaatsen we bovendien bladkorven aan de Vorselaarse bermen. Zo kan je neervallende bladeren van bomen op openbaar domein in de korven deponeren en moeten ze niet met het GFT-afval worden afgevoerd. In de korven mag uiteraard geen ander afval zoals gazonmaaisel, snoeihout en bladeren van privé-bomen gedeponeerd worden.

Vraag een bladkorf aan

Indien je erg veel bladeren hebt afkomstig van bomen op openbaar domein, kan je een bladkorf aanvragen. Wij bekijken de aanvragen per geval. Voor neervallende bladeren afkomstig van bomen op privédomein plaatsen wij geen korven. We geven je wel twee tips.

Tips

  • Je kan ze inzamelen in de groene container of op het recyclagepark. Maar ze vormen ook een uitstekende basis voor compost.
  • Laat de bladeren gerust als een mulchlaag in je bloemenperken liggen, leg ze op je moestuin, of laat ze op het gazon liggen. Ga er, als het droog is, even met je grasmachine over en geef zo je gras en planten te eten.