header afbeelding

Workshop tegelwippen (samen met Velt)


Klimaatverandering zorgt voor een ongelijke spreiding van regen. Langdurige droogte komt vaker voor en meer intense stortbuien ook. Dit kan leiden tot een watertekort in de zomermaanden, en tot af en toe te veel water. Droogte en overstroming gaan hand in hand. Tegelijkertijd zijn er zoveel verhardingen (zoals wegen, je huis, je terras) dat dit water onvoldoende bodem tegenkomt om te kunnen doorsijpelen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de natuur, landbouw en ons eigen drinkwater.

Jij kunt hier wat aan doen. De meest bekende oplossing is een regenwaterput die je aansluit aan het toilet en de wasmachine. Maar ook in de tuin kun je water langer vasthouden. Hoe je dat precies doet, dat kom je te weten in deze workshop van Velt. Je gaat naar huis met heel wat tips en tricks om van je tuin een klimaatbestendig paradijs te maken.

Minder tegels, meer water
Water moet de kans krijgen om in de bodem te infiltreren. Als burger kan je een steentje bijdragen door eentje uit te breken. In deze workshop bekijken we wat mogelijk is voor je terras, tuinpad en oprit, en hoe je aan een geveltuin begint.

#tegelwippen

Data (steeds vanaf 20u)

  • 11 oktober – Vorselaar (LDC Sprankel!, Nieuwstraat 13)
  • 11 oktober – Herentals (zaal het Hof, Grote Markt 41)
  • 12 oktober – Olen (bovenzaal bibliotheek, Oevelseweg 24)
  • 13 oktober – De Volle Vaart (Vaartkom 6)
  • 19 oktober – online workshop
  • 20 oktober – Herenthout (feestzaal aan gemeentehuis, Bouwelse Steenweg 8)