header afbeelding

Welzijnsschakel ‘t Kiertje

‘t Kiertje vzw is een Welzijnsschakel. Een welzijnsschakel die getrokken wordt door een kerngroep van vrijwilligers. Deze groep van vrijwilligers willen mensen in kwetsbare situatie, armoede of sociaal isolement samenbrengen door ontmoeting te creëren.

‘t Kiertje wil op ontmoetingen ruimte scheppen om zonder oordeel te luisteren naar het verhaal van ieder individu en hopen doormiddel van de ontmoeting ook aan netwerkverbreding van de mensen te doen. Wanneer nodig zoeken ze samen met de mensen naar nodige hulpverlening of naar kleine oplossingen die voor de mensen op dat moment nodig zijn.

De welzijnsschakel heeft ook een samenwerkingscharter met de sociale dienst van de gemeente. Op die manier kunnen ze samenwerken om projecten uit te werken, kan de sociale dienst kort op de bal spelen wanneer nodig. Vanuit de gemeente is de sociale dienst hun aanspreekpunt.

Kortom, bij ‘t Kiertje kan je terecht wanneer je zin hebt om nieuwe mensen te ontmoeten, activiteiten mee te doen, interesse hebt om mee te draaien als vrijwilliger, … .

Wil je graag lid worden van ‘t Kiertje en deelnemen aan activiteiten en ontmoetingen? Laat ons iets weten! dan nodigen we jou graag uit!

Is de drempel iets te hoog om alleen naar een ontmoeting te komen? Geef ook dat zeker mee. Samen zoeken we naar een oplossing!

De ontmoetingen gaan steeds door op de eerste en derde donderdag van de maand in het Buurthuis van Vorselaar (Oostakker 16) tussen 13u30 en 17u.

WZS ‘t Kiertje vzw streeft de visie van Welzijnsschakels na.