header afbeelding

Aanmelden secundair

Start je kind in het eerste jaar van de middelbare school? Dan moet je je kind tussen 25 maart en 19 april 2024 digitaal aanmelden. Dat kan via https://zuiderkempenso.aanmelden.vlaanderen/.

Het formulier komt online op 25 maart om 9u.

Het tijdstip van je aanmelding speelt geen rol. Zorg wel dat je je kind aanmeldt voor het einde van de aanmeldingsperiode.

Waarom?

De scholen van het gewoon onderwijs uit de regio Zuiderkempen (Herentals, Vorselaar, Kasterlee, Geel, Mol en Westerlo) zijn overgestapt naar een digitaal aanmeldsysteem. Via dit systeem laat je weten op welke school je je kind wilt inschrijven. Je kan meerdere keuzes ingeven. Het aanmeldsysteem verdeelt de kinderen over de scholen. Als er voldoende plaatsen zijn, krijg je automatisch de school van je eerste voorkeur. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, wijst het systeem willekeurig de plaatsen toe. Zo krijgen alle kinderen even veel kans om zich in te schrijven in hun favoriete school.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de school waar je je kind wenst in te schrijven. 

Tijdlijn

Alle leerlingen die in schooljaar 2024-2025 starten in een middelbare school in 1A of 1B, melden zich aan. De aanmeldingsprocedure verloopt in verschillende stappen:

Tot 25 maart: je kiest één of meerdere scholen

Kies voor jouw kind verschillende scholen die bij hem/haar passen. Op deze websitepagina vind je een overzicht van alle secundaire scholen in de regio Zuiderkempen. Sommige scholen organiseren infomomenten voor nieuwe leerlingen of je kunt een afspraak met de school maken.

25 maart – 19 april: je meldt jouw kind aan via het digitaal systeem

Meld jouw kind aan voor de A of B-stroom. Je kiest bij jouw aanmelding nog niet voor een specifieke studierichting. Dat gebeurt pas bij de effectieve inschrijving op de school. Aanmelden kan tussen 25 maart (9u) en 19 april (23u59). Het systeem houdt geen rekening met het tijdstip waarop je aanmeldt.

Wilt jouw kind naar dezelfde school als de broer of zus of naar de school waar één van de ouders werkt? Duid dit aan bij de aanmelding, je krijgt dan voorrang.

19 april – 13 mei: je krijgt een school toegewezen

Je krijgt een e-mail met een inschrijvingsticket voor jouw toegewezen school. Als er voldoende plaatsen zijn, krijg je automatisch de school van jouw eerste voorkeur. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, wijst het systeem willekeurig de plaatsen toe. Is jouw voorkeurschool volzet, dan wordt er gekeken naar de andere scholen uit jouw lijst. 

14 mei – 10 juni: je schrijft jouw kind in op de toegewezen school

Schrijf jouw kind in tussen 14 mei en 10 juni in de toegewezen school. Doe dit ten laatste op 10 juni, anders verlies je die plaats. Heb je geen plaats in jouw voorkeurschool? Je krijgt een seintje als er een plaats vrijkomt in een school die hoger staat op jouw lijst.

Meer info

Hulp/vragen voor het inschrijven bij Kardinaal van Roey-instituut? Ga naar www.kvri.be/inschrijven

https://youtu.be/Y5aj1i9gSt0