header afbeelding

Inzamelingen voor overstroming Wallonië


Vorselaar toonde zich in het verleden al vaak solidair. Deze keer is het van belang in eigen land, nl. in functie van de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië medio juli. De voorbije weken organiseerde een groep Vorselaarse vrijwilligers (met onder meer Patrick Claes, de familie Nuyts en Carine Carlier) al eerste inzamelacties. Die waren, dankzij de hulp van heel wat Vorselarenaren, een groot succes! Zo werden op zaterdag 14 augustus bijvoorbeeld heel wat spullen afgeleverd in de omgeving van Trooz, één van de zwaarst getroffen gemeenten in de provincie Luik.

Er zijn tal van inzamelingen. Momenteel kregen we de vraag van enkele vrijwilligers die ook een tweede inzamelronde inzetten. We hadden vandaag zelf ook nog contact met de coördinatoren ter plaatse. Er is vooral nood aan werkmateriaal om het getroffen gebied opnieuw op te bouwen (werkhandschoenen, hamers, beitels, boormachines, slijpschijven, zagen, waterstofzuigers, stroomgroepen, ontvochtigingsmachines, schuurmachines, schroevendraaiers, verfmateriaal, plamuurmesjes, nagels en schroeven, …). Ook verlengsnoeren, stekkerdozen, nog werkende huishoudelijke apparaten en voedingswaren blijven welkom!

We krijgen vaak de vraag of we kledij, schoenen of dekbedden meenemen. Dit zamelen wij niet. Kledij is er in overvloed en wordt ook niet meer aanvaard. Aan schoenen en dekbedden lijkt ook geen gebrek. Vooral werkmateriaal krijgt op dit moment alle aandacht.

We willen de actie graag mee communicatief en logistiek ondersteunen. Goederen kunnen worden ingeleverd op het gemeentehuis (alle dagen vanaf 9u ‘s morgens: maandag tot 19u30, dinsdag/woensdag/donderdag tot 16u en vrijdag tot 12u) tot en met vrijdag 27 augustus. Zaterdag 28 augustus vertrekt het materiaal naar de getroffen gezinnen in Wallonië. Personen die een handje willen toesteken of een bestelwagen ter beschikking hebben, kunnen een seintje geven via info@vorselaar.be. Wij spreken verder af met de groep vrijwilligers.

Veel dank aan alle helpende handen!