header afbeelding

Hulp voor Oekraïense vluchtelingen gezocht


Vorselaar leverde de voorbije maanden heel wat inspanningen om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Dit doen we met veel overtuiging en dankzij de hulp van heel wat gedreven vrijwilligers. Ook de Zusters steunen de opvang. Vorselaar heeft dus een warm hart en de inwoners staan steeds klaar! Dat blijkt vaak in allerlei solidariteitsacties. Momenteel worden in Vorselaar 29 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Iedere week richt de gemeente een ontmoetingsmoment in voor deze mensen. We proberen hen zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen.

Op dit ogenblik zijn we op zoek naar hulp voor een aantal specifieke zaken:

  • Tijdens de week van 5 tot 9 september en de week van 26 tot 30 september, moeten er materialen worden verhuisd. Hierbij kunnen we nog helpende handen gebruiken.
  • Daarnaast zijn we op zoek naar één lattenbodem van 80cm breed.
  • Ook voor de begeleiding en ondersteuning van gezinnen die in Vorselaar verblijven (tijdens de ontmoetingsmomenten, maar ook daarbuiten), blijft hulp welkom. De wekelijkse ontmoetingsmomenten vinden plaats op dinsdag van 18u tot 20u.

Kan jij op één van deze manieren je steentje bijdragen? Of éénmalig de mouwen opstropen om materialen te verhuizen? Geef dan even een seintje via info@vorselaar.be.