header afbeelding

Het Pandschap pakt nu ook de leegstand in de Kempen aan


In Olmen heeft Het Pandschap een verouderd pand gerenoveerd en geschikt gemaakt voor sociale verhuur. Dit markeert het eerste project in de Kempen, na 42 eerdere realisaties in de provincie Antwerpen. Het Pandschap, een sociale onderneming, staat in voor de renovatie van leegstaande panden tot kwaliteitsvolle en betaalbare woningen voor sociale verhuur. En dat bieden ze nu ook aan in onze gemeente.

Ontzorging van A tot Z

“We merken dat er veel interesse is bij eigenaars”, vertelt Sven Claes van Het Pandschap. “Eigenaars die kiezen voor sociale verhuur krijgen heel wat voordelen, zoals gegarandeerde huurinkomsten en hoge renovatiepremies. Maar we stellen vast dat zij niet altijd de stap zetten omdat ze opkijken tegen de werken die moeten gebeuren om de woning opnieuw verhuurklaar te maken. Daar spelen wij op in door eigenaars ook in die fase volledig te ontzorgen.”

Die ontzorging kan zowel gaan om kleine opfrissingswerken als om totaalrenovaties. Het Pandschap werkt daarvoor samen met lokale, gespecialiseerde aannemers die ze nauw opvolgen en coördineren tijdens de hele werffase. Door een pragmatische aanpak en prijsbewuste keuzes kunnen ze toch nog enig rendement bieden aan eigenaars die sociaal willen verhuren, zonder in te boeten op de kwaliteit van de woning.

Jos en Danielle Van de Weyer, de eigenaars: “Samenwerken met Het Pandschap was voor ons erg interessant, wij hoeven alleen de betalingen te doen. Ze houden ons tussendoor op de hoogte van de werken en lossen alle problemen op.”

Heb je zelf een pand?

Heb je als eigenaar een (huur)pand dat leeg staat of toe is aan een renovatie? Heb je zelf niet de kennis of de middelen om er aan te beginnen? Dan is de ontzorging door Het Pandschap misschien wel iets voor jou. Zij kunnen steeds vrijblijvend een inschatting maken van de nodige werken, op basis van jou plannen met het pand.

Meer info en contact via www.pandschap.be