header afbeelding

Het nieuwe net, hoe zit dat nu in Vorselaar


Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus richting het stadscentrum.

Vanaf 6 januari 2024 kan dat in Vorselaar nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Zo ziet het nieuwe net er uit in Vorselaar vanaf 6 januari 2024

In het zuiden van de Kempen verandert er heel wat: nieuwe lijnen maken hun intrede, nieuwe lijnnummers brengen structuur aan en andere routes zorgen ervoor dat jij naar allerlei nieuwe buurten en locaties kan. Hierdoor zijn er ook een aantal lichte wijzigingen voelbaar in Vorselaar.

Lijn 84 Lier – Nijlen – Grobbendonk – Vorselaar

  • Dit was vroeger lijn 152 – nu heeft deze buslijn een nieuwe naam en een nieuw nummer.
  • Deze lijn rijdt nu ook op zondagen én in het algemeen vroeger en later.

Lijn 849 Heist-o/d-Berg – Herenthout – Grobbendonk – Vorselaar

  • Deze lijn vervangt de vroegere lijn 513.
  • Je reist nog steeds vlot naar de scholen in Vorselaar. Deze lijn zal voortaan ook naar de scholen in Heist-op-den-Berg rijden.

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de  routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen. 

Check ook delijn.be/nieuwenet.