header afbeelding

Gratis webinars wonen & energie


We worden vandaag de dag geconfronteerd met vele vraagstukken rond de stijgende energieprijzen. Daarom gaan steeds meer Kempenaren op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Hoe kan ik best mijn woning isoleren? Is een warmtepomp mogelijk in mijn huis? Welke premies kan ik krijgen? …

Deze en vele andere vragen willen we graag beantwoorden in een reeks webinars die je gratis online kan volgen via Energiehuis Kempen. Hieronder kan je het volledige overzicht van alle sessies terugvinden. Je kan zelf de webinars kiezen die voor jou het meest relevant zijn.

 • 12/10/2023 – 20u: Je direct verbruik van zonnepanelen verhogen – Campina Energie
  Kan ik zonnepanelen leggen op mijn dak, zijn ze nog winstgevend zonder terugdraaiende teller, en waar moet ik op letten bij een installatie? Volg de Webinar over zonnepanelen door Campina Energie en ontdek het antwoord op al jouw vragen.
 • 19/10/2023 – 19u30: Mijn Verbouwpremie en Mijn Verbouwlening
  Wil je lenen om je renovatiewerken uit te voeren of ben je benieuwd welke premies je kan krijgen? In deze webinar krijg je een volledig overzicht.
 • 24/10/2023 – 19u30: Infosessie energiezuinig verwarmen
  Alle informatie over je woning op een zo zuinig mogelijke manier verwarmen.
 • 07/11/2023 – 19u30: Infosessie dakisolatie
  Alles wat je moet weten over het plaatsen van dakisolatie, de keuze van materialen en hoe je aan de slag gaat.
 • 16/11/2023 – 19u30: Infosessie raam- en muurisolatie 
  Alle informatie over energiezuinige beglazing en het isoleren van je muren langs de buitenkant, binnenzijde of via de spouw.
 • 30/11/2023 – 19u30: Infosessie warmtepompen
  Hoe werkt een warmtepomp, kan het ook in mijn woning en waar let ik op bij de aankoop en keuze van het type warmtepomp? Kom het te weten in de webinar over warmtepompen.
 • 05/12/2023 – 19u30: Infosessie energiezuinig ventileren
  Alle informatie over de verschillende types ventilatie en welke het meest geschikt is voor jouw woning.

Schrijf je in via www.duurzaamwonen.be/infosessies