header afbeelding

Gezocht: buurtwinkels voor gratis energiescreening


De studenten Energietechnologie van Thomas More Campus Geel gaan buurtwinkels en superettes in de Kempen screenen op hun energieverbruik. Concreet zoeken ze 15 bedrijven om een gratis energiescan uit te voeren. Op basis van de screening krijgen de deelnemende bedrijven aanbevelingen om hun energiekosten te verlagen.  Inschrijven kan tot 16 februari 2022.

Goedkopere boodschappen door een lager energieverbruik?

Energie kost geld – zoveel is zeker! De continue prijsdruk in deze sector maakt dat het energieverbruik van buurtwinkels en superettes een interessante case vormt voor de studenten Energietechnologie. Zij zullen bestuderen hoe een verlaging van het energieverbruik kan leiden tot een daling van de vaste kosten. Ook een grondige analyse van de CO2 uitstoot van het bedrijf staat centraal in het onderzoek.

Kempen2030

Met het project ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van de 29 Kempense gemeenten om 40% CO2 te besparen tegen 2030. De voorbije zeven jaar op voerden de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel reeds energiescans uit bij diverse lokale bedrijven.

Kandidaten gezocht

In de eerste fase van het project worden buurtwinkels en superettes uit de Kempen gezocht om deel te nemen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog inschrijven tot 16 februari 2022. Geselecteerde bedrijven worden eind februari persoonlijk op de hoogte gebracht. In een tweede fase voeren teams van 5 studenten energiescans uit in de geselecteerde bedrijven. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met elkaar. Deelnemers krijgen vervolgens advies op maat en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden in mei 2022 voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners.

Schrijf je hier in.

Meer info?

Tiemen Thijssen | tiemen.thijssen@thomasmore.be | 014 56 21 41