header afbeelding

Generatie rookvrij


Wekelijks experimenteren honderden kinderen in België met tabak en starten hierdoor met roken. Aan de basis hiervan ligt een simpele logica: zien roken, doet roken. Tegelijk tellen we ca. 40 tabaksdoden per dag in België. Vanaf 31 mei 2021,werelddag tegen tabak, maakt onze gemeente deel uit van “Generatie Rookvrij”. Tien Kempense gemeenten (Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen, Vorselaar, Kasterlee, Lille, Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar) zetten samen de stap naar een rookvrije toekomst. We starten dit jaar met rookvrije schoolomgeving en streven ernaar dat kinderen nergens in hun leeromgeving nog mensen zien roken. Draag dus zelf ook jouw steentje bij en rook niet in de buurt van een school en in het zicht van kinderen.

Rookstopcursus

Wil jij graag stoppen met roken? Je bent niet alleen. Stop samen in groep!
Een ervaren tabakologe (erkende rookstopbegeleider) helpt je in 8 sessies van het roken af.
Dit jaar vinden heel wat rookstopcursussen plaats in de buurt.

Als inwoner van Vorselaar mag je kiezen aan welke rookstopcursus je deelneemt.

Wil je meer info of twijfel je? Kom vrijblijvend naar de gratis infosessie waar je de tabakologe kan leren kennen en waar je een zicht krijgt op het verloop van de rookstopcursus.

BeerseDinsdag 21 september 2021
VosselaarDonderdag 23 september 2021
KasterleeMaandag 20 september 2021
VorselaarDinsdag 21 september 2021
HerenthoutWoensdag 22 september 2021
GrobbendonkDonderdag 23 september 2021

> Schrijf je in voor een infosessie

Door te stoppen met roken, zorg je ervoor dat er minder kinderen volwassenen zien roken. Op die manier help je mee te voorkomen dat kinderen en jongeren beginnen roken!

Wil je liever individueel stoppen met roken, neem dan contact op met tabakstop via het nummer 0800 111 00 of kijk op de website tabakstop.be

generatie rookvrij