header afbeelding

Verrassend natuurlijk

Vorselaar ligt pal in het hartje van de Kempen, omgeven door prachtige natuur. De twee natuurgebieden (Lovenhoek en Schupleer) en de prachtige dreven rondom het kasteel dragen bij tot het groene en natuurlijke karakter van de gemeente. Er is ook heel wat landbouw en open ruimte aanwezig die Vorselaar maakt tot een authentieke Kempense gemeente waar rust en gezelligheid centraal staan.

Vorselaar heeft uiteraard nog meer te bieden dan alleen natuur. Het dorp heeft een verrassend rijke geschiedenis, ondermeer in de diamantnijverheid. De prachtige historische monumenten zijn bekend tot ver buiten de gemeentegrenzen. Zo zijn er het -door een vest omgeven- kasteel ‘De Borrekens’ (° 1270) en de schandpaal op het Frankische marktplein. Verrassend is ook de prominente plaats van het klooster en de onderwijstraditie die daaruit is ontwikkeld. Dagelijks zakken er zo’n 4000 studenten en leerkrachten af naar ons centrum. Vorselaar wordt daarom niet voor niets een onderwijsgemeente bij uitstek genoemd.

Je kent vast ook wel de bekende sportfiguren uit onze gemeente: Bart Wellens, Fons Brydenbach, René Baeten, Ward Sels, Daniël Willems, Paul Herrijgers, en nog vele anderen. Kortom: het is in Vorselaar goed leven!

Welkom in het mooie en “verrassend natuurlijke” Vorselaar.