header afbeelding

Energie besparen in huis? Vraag raad aan de HUISdokter!


Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? De HUISdokter van het Energiehuis Kempen kan je gratis en onafhankelijk bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op jouw tempo.

De HUISdokter komt langs bij je thuis en bekijkt samen met jou de staat van je huis, het energieverbruik en mogelijke maatregelen om dit te verbeteren. Je ontvangt een adviesrapport met stappenplan, een inschatting van de kostprijs, beschikbare subsidies en leningen… Indien je maatregelen wil uitvoeren kan de HUISdokter je helpen met het zoeken van aannemers en opvragen van offertes. Ook tijdens de werken blijft hij ter beschikking om de werken op te volgen of te helpen bij eventuele problemen. Na de werken kan hij helpen bij het aanvragen van premies en het meten van de gerealiseerde energiebesparing.

Ook zonder concrete plannen, kan je bij de HUISdokter van het Energiehuis terecht. Een vrijwillig energiemeester bekijkt samen met jou hoe je energie kan besparen zelfs zonder 1 euro uit te geven. Hij kan je ook op weg helpen voor grotere energiebesparende maatregelen en je indien nodig doorverwijzen naar een professionele HUISdokter die je verder kan begeleiden.

Interesse?

Vraag nu een gratis bezoek van de HUISdokter aan via www.energiehuiskempen.be/huisdokter of bel 014 56 27 88.

Wil je zelf andere inwoners helpen om energie te besparen of hun woning te renoveren?

Word vrijwillig energiemeester: www.energiehuiskempen.be/energiemeester

Op zoek naar renteloze financiering voor je energiebesparende renovatie?

Als je tot één van de doelgroepen behoort, kan je maximaal € 15.000 renteloos lenen voor energiebesparende maatregelen. Als alleenstaande, gepensioneerde, persoon met verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of sociaal tarief heb je kans om hiervan gebruik te maken. Surf naar www.energiehuiskempen.be/energielening voor meer info of bel 014 57 42 79.

De actie kadert binnen het streekproject Kempen2030, het engagement van alle Kempense gemeenten om 40% CO2 te besparen tegen 2030. Voor meer info kan je terecht op www.kempen2030.be.