#deKempenbeweegt

dekempenbeweegt

Je kan op RTV naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #samenbewegen kijken, maar dan onder de nieuwe naam #deKempenbeweegt. Deze vernieuwing komt er door de recente ondersteuning van Welzijnszorg Kempen en alle 27 Gezonde Gemeenten die hierbij aangesloten zijn. Het concept blijft hetzelfde: twee keer per dag, om 10u30 en 15u, een kwartier bewegen op een laagdrempelige manier. Aflevering gemist? Geen probleem, je kan ze ook online bekijken!

Staat bij jou ‘meer bewegen’ op je lijst van ‘Goede Voornemens’? Uitstekend! Voldoende bewegen is enorm belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Met #deKempenbeweegt kan je perfect thuis sporten, met eenvoudige oefeningen die de meeste mensen aankunnen.

Populair bewegingsprogramma

#deKempenbeweegt ontstond op vraag van onze senioren. Zij misten hun wekelijkse beweegmomenten toen tijdens de eerste lockdown in maart 2020 alles stilviel. Omdat de digitale en sociale mediakanalen voor hen geen oplossing boden, ging onze afdeling jeugd en sport samen met de dienst seniorenplus en de seniorenraad aan de slag met een bewegingsprogramma op RTV. Door het grote succes werd de reeks verlengd en tijdens de tweede golf in november-december 2020 herhaald.

Nieuwe afleveringen

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe afleveringen. De opnames staan begin januari gepland. Vanaf 11 januari sport je zelf mee. In de nieuwe reeks herken je ongetwijfeld Marjan Kuppens, de sportcoach die ook de eerste editie in goede banen leidde. Nieuwkomer is Jim Vancampfort, leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegen Op Verwijzing-coach voor Mol en Balen. Met de nieuwe coach creëren we extra kansen om beweging op maat aan te bieden. Vele oefeningen kunnen, soms wat aangepast, ook op je stoel of in rolstoel meegedaan worden. Ook kinderen vinden het vaak leuk om mee te doen.

We brengen via Marjan, Jim en RTV het bewegen tot in de huiskamer van alle Kempenaren!

Coronaveilige sportreeks tot aan de zomer 

Door de ondersteuning van Welzijnszorg Kempen (januari tot maart) en Sportregio Zuiderkempen ILV (april tot juni) zijn we zeker van een lange lessenreeks, die loopt tot aan de zomer. Op deze manier blijven we coronaveilige sportmomenten aanbieden, ongeacht de maatregelen op dat moment.

#BlijfSporten-award Sport Vlaanderen

Het bewegingsprogramma scoort niet enkel goed bij onze inwoners en de buren uit de Kempen, ook Sport Vlaanderen is onder de indruk van het initiatief. In december 2020 beloonde de sportorganisatie onze inspanningen om inwoners aan het bewegen te houden met hun #BlijfSporten-award.

> Meer info: sport@vorselaar.be, 014 50 71 13