header afbeelding

Debat: verlucht de verdichting


Twee inspirerende stadsdebatten op donderdag 22 februari en 14 maart in Herentals.

De bevolking groeit. En meer mensen hebben meer ruimte nodig. Zoals we vandaag woningen, bedrijven, voorzieningen en verkeersinfrastructuur bouwen, is het resultaat echter niet méér ruimte, maar juist minder. Ruimte is immers eindig.

Hoe raken we hieruit? Hoe zorgen we ervoor dat de noodzakelijke verdichting gepaard gaat met voldoende verluchting? Hoe verdelen we de ruimte eerlijk tussen mensen en tussen mens en natuur? Moet iedereen in de stad gaan wonen of is er nog een toekomst voor onze dorpen?

Stadsdebat

Op donderdag 22 februari en donderdag 14 maart passen twaalf experten hun antwoorden op deze en nog veel meer vragen toe op de regio Neteland. De bedoeling is een helpende hand te reiken aan iedereen die in het belangrijke verkiezingsjaar 2024 zijn verantwoordelijkheid wil opnemen.

De stadsdebatten vinden plaats in de kunstencampus (Molenvest 21, 2200 Herentals), telkens om 20u. De organisatie is in handen van Gecoro Herentals in samenwerking met de stad Herentals. Deelnemen is gratis.

Inschrijven is aanbevolen en kan je via https://www.herentals.be/gecoro-avonden. Hier vind je ook het programma van beide avonden.