header afbeelding

Beweeg met ons mee!


Vorselaar LEEFT!
Vorselaar zet bewust in op méér en betere gezondheid! Denk maar aan de gezondheidswandeling, het Preventieplatform dat hier in Vorselaar boven de doopvont werd gehouden en de start van het gezondheidshuis PIOEN.

Voorkomen beter dan genezen
Universitair onderzoek bewijst dat circa 40% van alle overlijdens kunnen worden toegewezen aan roken, slechte eetgewoonten, alcohol of te weinig fysieke activiteit. Werken aan gezondheid; dat betekent dus méér preventie: “voorkomen beter dan genezen”. Dat was ook één van de resultaten van de gezondheidsbevraging: www.pioenvorselaar.be.

Meer bewegen
Op 25 januari start een rookstopbegeleiding. Ook meer lichaamsbeweging heeft een positief effect op je gezondheid. Regelmatig bewegen helpt bij ziektes zoals diabetes, hartaandoeningen, kankers en depressie. Het verbetert ook je algemeen welzijn.

Doe mee met de December Challenge!
Normaal starten de meeste mensen op 1 januari met goede voornemens. Wij dagen jullie uit om dat al een maand vroeger te doen. Kleine stapjes kunnen een grote verandering betekenen! Wie sluit er bij ons aan om in de maand december SAMEN de kaap van 1 miljoen STAPPEN te overbruggen? Een ideale gelegenheid om ook wat nieuwe mensen te ontmoeten of een babbeltje te slaan. Motiveer je vrienden, familie en buren om op 1 december mee te komen wandelen!

  • Elke maandag om 9u
  • Elke donderdag om 19u30
  • We verzamelen aan voorzijde kerk
  • Maximaal 4,5 à 5 km (1u-1u30)
  • Voor iedereen, geen inschrijving nodig

Elke maandag om 14u kan je ook meewandelen met OKRA/CM (buurthuis).

Vanaf januari nog extra acties!
In 2023 zetten we gezondheid centraal. Via Info Vorselaar en
pioenvorselaar.be/blijfgezond blijf je op de hoogte. Ook de wandelmomenten zetten we verder. Wil jij graag meewerken en een wandelgroepje starten? Geef het door via info@vorselaar.be.