Vacatures lokaal bestuur

BEGELEIDER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG (19/38)

Vorselaar een toffe plek om te werken? Absoluut! Klein, maar met veel uitstraling, een unieke werksfeer en een grote ambitie!

 We zijn op zoek naar een loyale en enthousiaste medewerker voor onze buitenschoolse kinderopvang Kinderclub De Regenboog.

Specifiek zoeken we iemand die beschikt over pedagogische skills en uiteraard met een groot hart voor kinderen! Wil jij mee spelen, ravotten of creatief aan de slag gaan met de kinderen? Wil jij in de toekomst meewerken op onze gloednieuwe kinder- en jongerencampus en deel uitmaken van een sterk team met toffe collega’s?

 Bekijk dan snel de aanwervingsvoorwaarden en functieomschrijving of neem contact op met de personeelsdienst (personeel@vorselaar.be of 014 50 71 02) en solliciteer uiterlijk tot 5 oktober 2020.

TWEE TOEZICHTHOUDERS MILIEU EN RUIMTELIJKE ORDENING

Gemeentes Olen en Vorselaar en gemeentes Herenthout en Grobbendonk zoeken een toezichthouder milieu en ruimtelijke ordening:

 • 1 voltijdse collega voor Olen (70%) en Vorselaar (30%) – contract onbepaalde duur
 • 1 voltijdse collega voor Herenthout (40%) en Grobbendonk (60%) – contract onbepaalde duur

Voor beide functies wordt één gezamenlijke selectieprocedure georganiseerd. Omdat er voor het beleidsdomein handhaving nauw wordt samen gewerkt tussen de vijf gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar, organiseren we deze selectie onder de vlag van ‘Neteland’.

Wat je doet

In deze functie voer je ter plaatse in jouw gemeenten preventieve acties en gerichte controles uit om na te gaan of voorschriften en regels in verband met ruimtelijke ordening, bouw, vergunningen en milieu correct worden nageleefd. Nadat je de nodige vaststellingen hebt gedaan, maak je een rapport waarin je jouw vaststellingen beschrijft en de situatie analyseert. Op basis daarvan geef je informatie of werk je voorstellen, adviezen en oplossingen uit en neem je de nodige acties.

Je zet maximaal in op sensibilisering en preventie van overtredingen. Door toepassing van zachte handhaving, treed je in naam van het bestuur op tegen overtredingen met de ambitie om het respect voor stedenbouwkundige regels en milieuvoorschriften te verhogen. Als toezichthouder zorg je er op deze manier mee voor dat onze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken, nu en morgen.

Je kan daarbij steunen op het lokale handhavingsplan, je collega’s binnen en buiten de gemeenten en op het bestaande juridisch kader. Je krijgt een degelijke opleiding en begeleiding om in deze boeiende job te groeien en een expert te worden.

Wie je bent

Je bent in het bezit van een bachelordiploma, bij voorkeur in een juridische, milieutechnische of stedenbouwkundige richting. Maar ook kandidaten met een ander bachelordiploma komen in aanmerking. We verwachten wel dat je binnen drie jaar nadat je in dienst kwam het ‘bekwaamheidsbewijs toezichthouder milieuhandhaving’ behaalt, waarbij je kan rekenen op onze ondersteuning voor jou.

Daarnaast:

 • ben je iemand die heldere analyses maakt en onderbouwde, genuanceerde beslissingen neemt.
 • ben je leergierig, want jij zal worden gezien als de expert ter zake.
 • hou je bij het zoeken naar oplossingen plichtsbewust rekening met het juridisch kader en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • typeert het jou dat je niet tevreden bent met de eerste de beste oplossing.
 • uit jouw voorstellen blijkt dat je consensus zoekt om de verschillende belangen en wensen van de verschillende partijen rond de tafel te verzoenen.
 • hebben we aan jou een goed georganiseerde collega en bovenal een teamspeler.

Wat we bieden

 • een voltijds vast contract voor onbepaalde duur
 • ofwel bij gemeente Olen met deeltijdse tewerkstelling in Vorselaar
 • ofwel bij gemeente Herenthout met deeltijdse tewerkstelling in Grobbendonk
 • degelijke verloning (B1 – B3)
 • een verantwoordelijke en maatschappelijk relevante functie
 • ruime opleidingsmogelijkheden om je het vak eigen te maken
 • mogelijkheid van jobinvulling met eigen accenten
 • functioneren in een hecht team van medewerkers
 • interessante werkuren en verlofregeling voor een goede work-life balance
 • maaltijdcheques, tweede pensioenpijler, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering

Interesse?

Bekijk de infobrochureSolliciteren kan tot en met 7 oktober. Het gaat om een voltijdse functie met een vast contract.

VRIJWILLIGERS MAALTIJDENBEDELING

Vorselaar is op zoek naar een loyale en gedreven vrijwilliger die ons team van vrijwilligers komt versterken om de warme maaltijden rond te brengen tijdens de weekdagen in de voormiddag. Meer specifiek haal je de maaltijden op en verdeel je ze bij de mensen die een maaltijd hebben aangevraagd. Wij bieden je een degelijke verzekering en een vrijwilligersvergoeding. Heb je zin in een zinvolle vrijetijdsbesteding met een mooi maatschappelijk doel, kom je graag onder de mensen? Neem dan even contact op met de personeelsdienst van Vorselaar (personeel@vorselaar.be of 014 50 71 11).
 


Werken bij de overheid

Werkenbijdeoverheid.be: jobsite met vacatures bij overheden.