header afbeelding

ANPR Heiken actief


In Heiken zijn er in het verleden al verschillende stappen gezet om de rust, leefkwaliteit en verkeersveiligheid te verhogen. De verschillende straten van Heiken zijn enkel voor plaatselijk verkeer. In Heikenstraat werd op grondgebied Vorselaar een no-passzone ingevoerd op 1 september 2013.

Recent werd op Heikenstraat, net voorbij het kruispunt met Haanheuvel een ANPR-camera geplaatst om een effectieve en sluitende handhaving van het sluipverkeer te voeren. Vanaf woensdag 1 december 2021 is de ANPR-camera aan Heiken actief.

Ben je plaatselijk verkeer en heb je een geldige vergunning? Geen probleem: de camera herkent je nummerplaat en je mag gewoon door.

Geen geldig pasje? Er zal automatisch een PV opgemaakt worden. Dit gebeurt in samenwerking met stad Herentals en politie Neteland.

Woon je in Heiken en verwacht je bezoekers? Laat ze vooraf weten dat ze de juiste weg nemen en dus niet langs de zone van de ANPR-camera passeren.

Wil je meer informatie over deze ANPR-camera? Dan kan je contact opnemen met de dienst Mobiliteit (Vorselaar): mobiliteit@vorselaar.be of 014 50 71 21.