header afbeelding

Aanbod van De Lijn


Elke overheid werkt aan de zogenaamde “modal shift”. Vorselaar zet in op autodelen (er komen projecten, o.a. in Nieuwstraat, Lepelstraat en Kuiperstraat), meer wandelen en fietsen voor korte afstanden (nieuwe “stapt en trapt”-actie) en natuurlijk willen we onze inwoners aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken. We geven je hier enkele nuttige tips:

  • Er is al een tijdje terug een vaste busverbinding naar Lier (bus 152). Die wordt vaak ook door leerlingen gebruikt en dus staat de halte aan KVRi (Mgr. Donchelei). De bus is voor iedereen bedoeld. Neem de halte aan het KvRi!
  • De gemeente werkt continu aan een beter openbaar vervoer. Volgend jaar zal er een betere verbinding richting Antwerpen en Herentals komen (meer verbindingen). Er komt bovendien ook een nieuwe rechtstreekse verbinding met Turnhout.
  • We creëren tijdens de wegenwerken in het centrum een nieuwe centrale bushalte in de Lepelstraat (in plaats van aan het Marktplein). Daar komen deelauto’s, deelfietsen en nieuwe wachthokjes (met een dubbele bushalte en digitale borden).
  • We hebben een overeenkomst met De Lijn om jongeren die 18 jaar worden te ondersteunen in hun mobiliteitskeuze. Inwoners van Vorselaar die hun 18de verjaardag vieren, kunnen genieten van 50% korting op een Buzzy Pazz! De actie is geldig voor Buzzy Pazz-abonnementen met geldigheidsduur 1 jaar.

Meer info: www.delijn.be/nl/gemeenten/gemeente/vorselaar