header afbeelding

Melding stormschade 9 juli


Op 9 juli 2024 werd door storm- en rukwinden met een lokaal karakter (windhoos/tornado/windschering), hagel en hevige regenval schade veroorzaakt in het Vlaamse Gewest. Als je daardoor schade hebt geleden, kan je dit melden tot en met 7 september 2024. Het Vlaams Rampenfonds onderzoekt dan op basis van die meldingen of de storm- en rukwinden met een lokaal karakter, de hagel en de hevige regenval in Vorselaar erkend worden als ramp. Als de storm- en rukwinden met een lokaal karakter, de hagel of de hevige regenval erkend worden als ramp in Vorselaar, dan kan je daarna een aanvraag tot tegemoetkoming indienen.

Je kan nog tot 7 september 2024 een melding doorgeven. Je kan één melding maken. Bij de schademelding moet je geen bijlagen toevoegen.

Meer informatie: website van het Vlaams Rampenfonds.

Opgelet!

  • Een schademelding is géén aanvraag voor een tegemoetkoming van het Vlaams Rampenfonds. Je kan pas een aanvraagdossier indienen na een erkenning van een schadelijk weersfenomeen als ramp. Het Vlaams Rampenfonds onderzoekt de geregistreerde meldingen en toets deze af aan de financiële en wetenschappelijke erkenningscriteria. Indien voldaan is aan de erkenningscriteria wordt een dossier voor eventuele erkenning voorgelegd aan de Vlaamse Regering. Wordt de ramp al dan niet erkend, dan nemen zij opnieuw contact met je op.
  • Heb je schade? Neem dan eerst contact op met je eigen verzekeraar, wanneer jedoor een natuurverschijnsel schade hebt opgelopen. In alle woningverzekeringspolissen (brand en eenvoudige risico’s) moet de dekking tegen de meest voorkomende natuurrampen opgenomen zijn.