Activiteiten voor kinderen en jongeren

Buitenspeeldag
Sinds 2010 organiseren de jeugddienst, sportdienst en dienst Kinderopvang i.s.m. de gemeentelijke jeugdraad de Buitenspeeldag. Deze dag staat steeds gepland op een woensdagnamiddag eind maart - begin april. De doelgroep zijn de Vorselaarse kleuters en lagere schoolkinderen. Met de Buitenspeeldag proberen de organisatoren alle kinderen aan te zetten tot de meest gezonde manier van ontspannen: spelen in de buitenlucht. De toegang is gratis.

Alles (voor) Kids
Bij het begin van de zomervakantie, na een lang schooljaar en de toetsenperiode, is er het kindvriendelijke evenement ‘Alles (voor) Kids’. Meestal gaat dit door op de laatste zaterdag van juni. De organisatie ligt in de handen van een stuurgroep met enthousiaste vrijwilligers en de Jeugddienst. De doelgroep zijn de kinderen van de lagere school. De deelnemers kiezen vooraf één van de samengestelde programma’s. Kinderen kunnen proeven van de wereld van de volwassenen (bv. helpen bij politie, brandweer, bakker, dierenarts, kinesist) en allerlei andere toffe activiteiten (bv. paardrijden, speeltuin, jeugdbeweging, touwenparcours). Vaak wordt de dag afgesloten met een massa-evenement (kidsfuif, optredens). De deelname aan ‘Alles (voor) Kids’ is gratis.

Kindergemeenteraad
In 2010 werd een eerste kindergemeenteraad georganiseerd. Vertegenwoordigers uit alle klassen van de lagere scholen van Vorselaar doen voorstellen  voor nieuwe projecten en acties in Vorselaar.

Tekenschool
Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tekenlessen volgen in het gebouw van de gemeentelijke basisschool. 

Speelpleinwerking Kaboem!
In de zomervakantie opent speelpleinwerking Kaboem haar deuren in gemeenteschool De Knipoog.