Schitterend geslepen

Bezoek de interessante tentoonstelling 'Schitterend geslepen'! Kom langs tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Waarover gaat de tentoonstelling? 

Aan het begin van de twintigste eeuw bracht de diamant welvaart naar de Kempen en domineerde het ‘steentje’ ook het leven van vele bewoners. Ook voor Vorselaar was de diamantnijverheid van onschatbare waarde. Vorselaar evolueerde van een arm dorp met enkel wat kleinschalige landbouw naar een fantastische woongemeente. De meeste diamantnijverheid is inmiddels verdwenen. Slechts een drietal slijperijen (waaronder de grootste uit de regio), een monument aan de voormalige diamantschool (nu Buurthuis), de Sprankel en de Schittering … herinneren aan een bloeiende periode uit ons verleden.

De tentoonstelling ‘Schitterend Geslepen’ biedt een mooi overzicht van de glansrijke geschiedenis. Deze interactieve expo passeerde Al eens in Vorselaar en heeft nu een permanente bestemming gekregen in de ceremoniële hal van het gemeentehuis. Via deze tentoonstelling willen we ervoor zorgen dat de geschiedenis, de vele anekdotes en de rijkdom die het ‘steentje’ in de Kempen heeft gebracht, blijvend bewaard blijft. Niet alleen voor de mensen die momenteel nog actief zijn in de diamantsector maar ook voor onze jongeren en toekomstige generaties.