Zitdag belastingen op afspraak

We organiseren samen met de FOD Financiën ook dit jaar weer één zitdag voor het invullen van de aangiften personenbelasting aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018). Dit gaat door in Dienstencentrum Sprankel! op donderdag 6 juni 2019 van 09u tot 12u en van 13u30 tot 15u. Dit jaar werken we, op vraag van FOD Financiën, enkel op afspraak! Dit kan vanaf 15 april.

Reserveren kan:

U kan vanaf 15 april 2019 een afspraak maken.

Graag aandacht voor het volgende:

  • ZONDER AFSPRAAK word je NIET geholpen op de gemeentelijke zitdagen.
  • 1 AANGIFTE is 1 AFSPRAAK – wenst u meerdere aangiften te laten invullen, dan zal u evenveel afspraken moeten vragen.
  • Aangiften van zelfstandigen worden niet ingevuld.

Wat als u niet kan langskomen?

  • De medewerkers van Beweging.net helpen u verder in zaal Den Engel op maandag 3 juni 2019 van 9u tot 12u en 15u tot 19u.
  • Je kan zelf uw aangifte invullen via: www.taxonweb.be (met uw identiteitskaart en pincode).
  • Je kan tevens elke werkdag in mei van 9u tot 12u en in juni van 9u tot 15u terecht in het belastingkantoor te Herentals (Belgiëlaan 31).

Geen aangifte ontvangen?

Maak gerust een afspraak, je moet op de zitdag wel je identiteitskaart meebrengen.

Een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Indien je meent dat je voorstel van vereenvoudigde aangifte niet correct is kan je, mits het maken van een afspraak, eveneens terecht op de zitdag. Is het voorstel van vereenvoudigde aangifte correct dan moet je niets ondernemen.

Wat breng ik mee?

Je identiteitskaart en de identiteitskaart(en) van de perso(o)n(en) waarvoor je eveneens een afspraak heeft gevraagd, je inkomstenfiches en je attesten (hypothecaire lening, levensverzekering, kinderopvang,…)

Ik heb bijkomende vragen en/of wens extra advies?

Tijdens de zitdag is de hulp beperkt tot het invullen van de aangifte. Er wordt geen extra advies, geen vergelijkingen met andere aanslagjaren,… gemaakt, dit om de vlotte werking van de zitdagen niet in het gedrang te brengen. Voor dit soort vragen kan je elke werkdag (van 9u tot 12u) terecht in je lokaal belastingkantoor (Belgiëlaan 31 te Herentals), bij het Contact Center van de FOD Financiën (0257 25757 – van 8u tot 17u.) of via www.financiën.be

Wist je dat…?

- Wist je dat Tax-on-web sneller en gemakkelijker is dan een papieren aangifte?